hirdetés
hirdetés

Tovább újít a Morton’s

Új B2B termékkel lépett a piacra a Morton’s Légi Utazási Iroda. A társaság Budapesten tartott bemutatóján közel száz viszonteladó vett részt. 

hirdetés

Marton József, az iroda ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy az ügyfelekért folytatott versenyben az lesz a nyertes, aki jobb, olcsóbb vagy gyorsabb tud lenni a versenytársaknál, ráadásul ebből legalább két kategóriában viszi a prímet. A Morton’s ezért új, ingyenes, néhány perc alatt telepíthető B2B weblapot fejlesztett a viszonteladók részére.

Érdekes jelenségre világított rá Marton József, hogy az online és a klasszikus irodai értékesítés egymás mellett fog élni hosszabb távon is. Az utasok jelentős része elsősorban információszerzésre használja a honlapokat, ezt követően telefonon ellenőrzi az információkat, majd az irodát személyesen csak azért keresi fel, hogy befejezze a tranzakciót, vagyis hogy befizesse az utazását.

Szalai Viktória, a Morton’s téli árualapját mutatta be. A viszonteladók dolgát leginkább az online foglalható utazási csomagok könnyíthetik meg. Három fő desztináció: Thaiföld, Bali, Dubai/Abu Dhabi üdülőhelyeit kínálják kiemelten, ezeken kívül Kuba, Mauritius, Mexikó és Jamaika is szerepel a kínálatban. Gyors, pontos árkalkulációra, valamint azonnali visszaigazolásra számíthatnak a viszonteladók. Minimum heti két indulási időpontot kínálnak minden úti célba menetrendszerinti járatokon. Desztinációnként 20-30 szálloda szerepel a kínálatban (ez összesen több mint 5000 ajánlatot jelent), és nem csupán a 3-4 csillagos kategóriából, hanem budget és luxushotelek is kereshetők. A részvételi díjak a szállás, ellátás és a repülőjegy mellett a transzferárakat is tartalmazzák.A tájékozódást árgrafikon segíti: ezen látható, mely időszakokra olcsóbb az adott csomag, mely a kiválasztás után azonnal foglalható is.

A Morton’s által szervezett szakmai napon ezután több partner is bemutatkozott,első a hazánkban az idén év elején debütáltQatar Airways volt. Amint azt Tamás Lászlótól megtudtuk, szeptember 14-étől háromszorosára bővül kapacitásuk Budapestről, mivel az eddig Bukarestben „dobbantó” járatuk ezentúl közvetlenül közlekedik, ráadásul az eddigi heti négy járat helyett minden nap lesz közvetlen kapcsolat Dohába. Az 50%-ban a katari állam, 50%-ban magánbefektetők által tulajdonolt légitársaságról megtudtuk, hogy nyereségesen működik, és jövőre várhatóan tőzsdére megy. 2010-ben 18 millió utast szállítottak közel 100 repülőgéppel. 2012 februárjában adják át Dohában az új repülőteret, ahol számos járat esetén csupán 25 percre lesz szükség az átszálláshoz. Jelenleg 102 úti célba repülnek, 2013-ban 120 repülőgéppel 120 várost terveznek elérni. A közelmúltban olyan városokkal bővült a paletta, mint Entebbe, Montreál, Oslo, Baku vagy Tbiliszi. A népszerű déltengeri üdülőhelyek (Seychelles, Maldív-szigetek, Sri Lanka, Cebu) mellett különösen sikeres Melbourne-i járatuk, amellyel a magyarországi utasok 20 óra 15 perc alatt juthatnak el itthonról a távoli kontinensre.

Drain Marianne, az USA nagykövetségének kereskedelmi attaséja az amerikai beutazó turizmus aktuális adatait ismertette. Elhangzott, hogy 2010-ben 60 millió külföldi látogatott az USA-ba, a turizmus 134 milliárd dollár bevételt generált az ország gazdaságának. A turizmus 7,5 millió embernek biztosít megélhetést.

Az idei év biztatóan alakult, 2011. májusában, az előző 12 hónap adatait nézve 12%-kal bővült a külföldi vendégforgalom. Magyarország méretéhez képest előkelő helyen (58.) áll a küldőországok rangsorában. A legnépszerűbb amerikai városok sorrendje nem meglepő: New York, Los Angeles, Miami, Orlando és San Francisco. 2010-ben a Kongresszus döntése nyomán létrejött a Corporation for Travel Promotion nevű szervezet, amely turisztikai promócióra költi a vállalkozói befizetéseket, valamint a belépési illetékekből (ESTA) befolyó bevétel egy részét.

Szalai Viktória elmondta, hogy a Morton’s-nál is sikeres volt az idén az USA. Csoportjaik 98%-a elindult. Népszerűek ugyanakkor az egyéni utak is, sokan választják a motorkerékpáros túrákat. Jövőre 60%-kal bővül a csoportos útvonalak száma, lesz például alaszkai hajóút, Kanada nyugati part, Luxus Las Vegas-túra, Hawaii nyaralással kombinált Las Vegas/Grand Canyon út is. Újdonságként Amtrak vasúti jegyet is árusítanak.

Víg Paula és Kis Éva a Delta-KLM-AirFrance-Alitalia transzatlanti együttműködés előnyeit ismertette a hallgatósággal. Ennek lényege, hogy a négy légitársaság az idei évtől – az Alitalia belépésével – a transzatlanti útvonalakon teljes bevétel- és költségmegosztással működteti járatait, ami maximális rugalmasságot és kombinálhatóságot jelent az utasok részére. 

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk