Új vezetők három Accor-szállodánál

A világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja, az Accor három szállodájához nevezett ki új igazgatót. A csoport idén két vidéki desztináción is nyit hotelt: a Mercure Tokajt Nyíri Csilla, a Mercure Debrecent pedig Demény Gábor vezeti majd. Emellett a Hotel Nemzeti Budapest Mgallery is új vezetővel, Ülkei Gáborral folytatja - tájékoztatta lapunkat az Accor szállodacsoport.

A tavasszal megnyíló Mercure Tokajt Nyíri Csilla vezeti. A Mercure Tokaj Magyarország egyik leghíresebb borvidékén kínál négy emeleten 55 modern és kényelmes szobát, a legfelső emeleten executive apartmanokkal. A készülő hotel a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben kap helyet, amely korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. A régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják.

Nyíri Csilla több mint 25 éves gyakorlattal rendelkezik a vendéglátásmenedzsment és a rendezvényszervezés területén, a luxus- és középkategóriás vendéglátás piacán. A budapesti alap- és barcelonai mesterképzés elvégzése után, 2004-ben kezdte szakmai karrierjét a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban. Később hat évet töltött a Buddha-Bar Hotel Budapestben különböző pozíciókban, majd a badacsonyi Hotel Bonvino Wine Spa-ban és a sárvári Park Inn by Radissonban dolgozott Food and Beverage menedzserként. Közvetlenül az Accorhoz csatlakozása előtt a siófoki Hotel Azúr üzemeltetési igazgatója volt.



A 2022 nyarán nyíló Mercure Debrecen vezetője Demény Gábor lesz. A város központjában helyet kapó, új építésű Mercure Debrecen négy emeleten 135 modern és kényelmes szobát, illetve 20 apartmant kínál a vendégeknek.

Demény Gábor 2008-ban csatlakozott az Accor Food and Beverage csapatához. 2010-től hét évet töltött az Egyesült Királyságban – a Novotel London Tower Bridge-nél étteremvezetőként, az Ibis Brighton City Centre-Station hotelben pedig szállodaigazgató-helyettesként. 2017-ben tért vissza Magyarországra, az Ibis Budapest Centrum vezetőjeként. Jelenlegi kinevezése előtt, 2020 októbere óta az Ibis Budapest Centrum és az Ibis Budapest City szállodák klaszterigazgatójaként dolgozott.



Az Accor Ülkei Gábort nevezte ki a Hotel Nemzeti Budapest Mgallery igazgatójának. A műemléképületben kialakított négycsillagos szálloda Budapest belvárosában modern szobákkal várja a vendégeket.

Ülkei Gábor több mint 15 éves értékesítési és üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, sokrétű nemzetközi háttérrel a luxus- és középkategóriás vendéglátásban. Pályafutását 2005-ben Londonban kezdte a Hiltonnál. 2007-ben tért haza, és Budapesten a Sofitelnél, a Buddha-Barnál, majd a Boscolónál töltött be különböző vezetői pozíciókat. 2016 és 2021 között a Mercure Budapest Korona Hotel értékesítési osztályát vezette. Jelenlegi kinevezése előtt a Hard Rock Hotel Budapest értékesítési igazgatójaként dolgozott, ahol a nyitás előtti értékesítési és marketingstratégiát dolgozta ki és irányította.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.