hirdetés
hirdetés

Újabb fekete utazásszervezőt büntetett az MKEH

Ezúttal a Karintia Travel utazási irodáról derült ki, hogy jogtalanul folytatja tevékenységét.

hirdetés

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz a Karintia Travel utazási iroda gyanús tevékenységével kapcsolatban, amely weboldalán túl az egyik online kuponos oldalon is népszerűsítette csomagajánlatait.

Nem csupán a megkérdőjelezhető működési engedéllyel kapcsolatban érkeztek azonban bejelentések, hanem egy, a weboldalon megjelenő elemre is felhívták a figyelmet: a Karintia Travel ugyanis jogtalanul használta az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal logóját.

Békési Tamás, az MKEH főosztályvezető-helyettese kérdésünkre elmondta, hogy a hivatal ellenőrzési eljárása során bebizonyosodott, hogy a cég utazásszervezési tevékenységet folytat – és weboldalán is utazásszervezőnek titulálja magát –, azonban erre nincs engedélye. Ennek értelmében az MKEH határozatban tiltotta el a Karintia Travelt tevékenységének folytatásától, valamint 400.000 forint bírság megfizetésére kötelezte. Továbbá a határozat jogerőre emelkedésének időpontjától számított egy évig a vállalkozást eltiltották az engedély megszerzésétől is.

Prága és Isztambul is a kínálatban

A Karintia Travel weboldalán számos utazási csomagot hirdetett. Többek között prágai 2 napos buszos kirándulást 24.900 forintért, amely tartalmazza az útiköltséget és a szállást 3 csillagos szállodában, de isztambuli városlátogatás (utazással és egy éjszakás szállással 35.900 forintért), illetve egyhetes horvátországi nyaralás is szerepelt a kínálatban, melynek díjaként – utazással és 7 éjszakás szállással – 25.900 forint/főt jelölt meg a szervező.

A Karintia Travel honlapjára lépve jelenleg azt az üzenetet kapjuk, hogy a weboldal átalakítás miatt nem elérhető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk