hirdetés
hirdetés

Újraszerződik a görög szállodákkal a TUI

A TUI német touroperátor új szerződés megkötésére kérte fel a görög szállodákat, ami lehetővé teszi majd, hogy a házak a saját valutájukkal fizessenek ha esetleg az ország kilép az eurózónából. 

hirdetés

A lépésről a német Bild újság adott hírt, amit a turisztikai vállalat szóvivője később meg is erősített, írja a Tourexpi. Az új szerződés szerint a szállodák bármilyen, az országban bevezetésre kerülő valutában fizethetnének, ha Görögország elhagyja az eurózónát. Váltási árfolyamként pedig a kormány által meghatározott árfolyamot kell figyelembe venni, idézi a levelet a Bild. A TUI szóvivője, Robin Zimmermann úgy kommentálta a lépést, hogy felelősségteljes vállalatként meg kell védenie magát a TUI-nak a következményektől, amit Görögország kilépése eredményezne. A görög turisztikai hivatal elnöke, Andreas Andreadis máshogy vélekedik a kérdéseről, szerinte a TUI-nak nem szabadna ilyen nyomás alá helyeznie az ország szállodáit és nem hiszi, hogy bármely görög szállodás belemenne egy ilyen szerződés aláírásába. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés