hirdetés
hirdetés

Ünnepi beszélgetés a Ritz-Carlton Budapest igazgatójával

Saeid Heidari maga kérte, hogy a szállodalánc budapesti házába jöhessen, mivel érzelmileg kötődik fővárosunkhoz, amelynek egyfajta civil nagykövete is kíván lenni.

hirdetés

Volt bármilyen ismerete Magyarországról, amikor kiderült, hogy itt lesz a következő megbízatása?

Hogy őszinte legyek, én kértem, hogy ide jöhessek. Sokat tudok Magyarország történelméről, és nagyon szeretem a fővárost. Nagy rajongója vagyok a Rubik-kockának, Puskás Ferencnek, Polgár Juditnak és Gábor Zsazsának. A 20-as, 30-as évek varázslatos hangulata még mindig nagyon jelen van Budapest városában és nap mint nap lenyűgöz. 

Mit tud Budapestről? Hogy érzi itt magát?

Budapestnek "lelke van". A kis kávézók és színházak, a régi idők utcái tényleg arra késztetik az embert, hogy lassítson kicsit, és élvezze az apró pillanatokat. Nagyon szeretem ezt a várost. 

Kik a szálloda vendégei? Honnan érkeznek?

Vegyesen érkeznek szabadidős és üzleti célú látogatók, de Budapest inkább szabadidős célpont.

Általában hétvégén vagy hét közben jönnek többen?

A szabadidős látogatások miatt hétvégén számít népszerűbb desztinációnak. A város egész évben gyönyörű, akár többször is látogatható, a vendégek száma egész évben kiegyensúlyozott és magas számban jönnek hozzánk.

Saeid Heidari, General Manager
Saeid Heidari, General Manager

Hogyan látja a decemberi foglalásokat?

Nagyon szerencsések vagyunk, mert nagy a kereslet, és a hónap nagy részében teljesen tele vagyunk. Ilyenkor sok vendég családi összejövetelek, városi ünnepségek vagy céges karácsonyi ünnepségek miatt repül ide. Jó látni, ahogy a szálloda teli boldog vendégekkel, a forró csokoládé mámorító illata mosolyt csal még az utazástól megfáradt arcokra is. 

Milyen lesz az ünnepi szezon?

Én személy szerint már júniusban elkezdek karácsonyi zenét hallgatni. Ez az év legcsodálatosabb időszaka, és én vagyok a legnagyobb rajongója. Az ünnep szelleme, a dekoráció előhozza belőlem a gyermeket, aki hisz abban, hogy a Mikulás létezik. Szilárdan hiszek a kedvességben, a vendégeink is még kedvesebbek és nyugodtabbak ebben az évszakban. Készítettünk egy karácsonyi fotósarkot mindenkinek, aki szeretne ünnepi emlékeket készíteni, a Mikulás pedig minden hétvégén velünk lesz, december 25-én pedig egy különleges vasárnapi brunchra is csatlakozik hozzánk.

Mit gondol a magyar kollégákról? Mennyire nemzetközi a csapat?

14 országban dolgoztam és éltem, és minden kultúrának megvoltak a maga erősségei és sajátosságai. Ha tisztelettudó vagy, akkor tisztelettel bánnak veled is. Elégedett vagyok, hogy itt lehetek. Az emberek  barátságosak, és két lábbal állnak a földön, ezért is szeretek annyira a csapatommal dolgozni. Ráadásul nagyon segítőkészek, és ami a legfontosabb: nevetnek a vicceimen. Lehet ennél többet kérni? 

Mit vár a következő évtől?

A következő évben is az a célom, hogy fejlesszük azt, amin eddig dolgoztunk és amit elértünk. Számomra ez mindig az előre haladásról szól, nem pedig a múltba tekintésről. Soha nem állok meg egy helyben, keresem a következő tennivalót. Fontos momentum a hibákból való tanulás és a finom hangolás is, amire mindig szükség van. Célom, hogy a város nagykövete legyek, és szeretnék még több energiát fordítani a város népszerűsítésére. Budapest egy olyan gyöngyszem, ami megérdemelné hogy több ember ismerje meg, ezért jobban kell népszerűsíteni. Nagyon közel áll a szívemhez. Szeretném, ha mások is az én szememmel látnák, ha felfedeznék a várost és vele ezt a csodálatos országot. 

Egyre több és több luxusszálloda nyitja meg kapuit Budapesten, ez nagyon jó hír a város pozicionálását illetően, és természetesen a nemzetközi ügyfelek számára is. Remélem, hogy az infrastruktúra továbbra is dinamikusan fejlődik, hogy még több ember számára váljon egyszerűen elérhetővé ez a lenyűgöző város. 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk