hirdetés
hirdetés

Valóban nem szervez többé utat a Magyar TUI Kft.

Gyerő Krisztina a Magyar TUI Kft. cégvezetője megerősítette a Napi Turizmus érdeklődésére a szerdán napvilágot látott hírt, mely szerint a Magyar TUI Kft. felhagy az utazásszervezéssel.

hirdetés

Gyerő Krisztina az idén hatályba lépett áfa-törvény okozta, több utazásszervező által is nehezményezett ellentmondásokra utalva elmondta: az érvényben lévő adójogszabályok, illetve a jelenlegi piaci körülmények motiválták a céget működése átalakításában, valamint hogy megújult formában, az eddigieknél hatékonyabban legyen jelen az utazási piacon.

A Magyar TUI Kft. – mint arról szerdán hírt adtunk – 2010. október 31-ével szünteti be utazásszervezési tevékenységét. A magyar indulású repülős árualap szervezését a következő üzleti évtől a TUI Österreich GmbH végzi – mondta el Gyerő Krisztina.

Ennek következményeként a Magyar TUI Kft. valamennyi ügynöki szerződését az üzleti év végével felmondja – ismertette a cégvezető hozzátéve, hogy a felmondó levelet a napokban postázza az összes partnerének.

Megtudtuk tovább, hogy szervezési okokból kifolyólag a magyar ügynöki hálózatot is a TUI Österreich GmbH fogja Bécsből koordinálni. Ennek megfelelően új World of TUI ügynöki számot az osztrák együttműködési feltételek alapján lehet majd igényelni. Ennek részleteit a TUI Österreich már szintén postázta azon irodák számára, akik forgalmuk alapján az osztrák feltételeknek megfelelnek.

Nem érintik a fenti változások a Terra Reisen-nel megkötött szerződéseket, azok változatlanul érvényben marad.

Gyerő tájékoztatása szerint az új felállásnak számos előnye lesz. „Elsősorban egy jóval szélesebb árualap, mivel az új modellnek köszönhetően kinyílik a TUI világ” – fogalmazott a cégvezető, majd hozzátette: „az új ügynökszámmal a teljes árualapot lehet majd foglalni.”

Marad ugyanakkor a TUI Magyarország, mely továbbra is foglalkozik értékesítéssel, marketinggel és légitársaságok akciójával. Mint megtudtuk hamarosan személyi illetve szervezeti változások lesznek várhatóak a cégnél, melyekről Gyerő Krisztina bővebbet egyelőre nem kívánt elárulni.

A személyi, szervezeti változásokig továbbra is a jelenlegi budapesti csapat áll rendelkezésre a különféle értékesítési témákban és kérdésekben.

Szeptember folyamán tervez a cég egy információs találkozót partnereivel. Szintén szeptemberben kerül bemutatásra a TUI téli árualapja.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk