hirdetés
hirdetés

Védjegyet kaptak a kempingek is

A kempingek és üdülőház-telepek Nemzeti Tanúsító Védjegyének ünnepélyes átadására szerdán a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége szervezésében megrendezett ünnepségen dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára és dr. Réfi Antal, a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége elnöke adták át a Nemzeti Tanúsító Védjegyeket. A mintegy négyszáz magyarországi kemping közül közel harminc kemping, illetve üdülőház-telep kapott Nemzeti Tanúsító Védjegyet.

A Nemzeti Tanúsító Védjegy alapvető célja, hogy garanciát nyújtson a szálláshely-szolgáltatás minőségének a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalára. A szolgáltatások minősítése a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége által kidolgozott és a turizmusért felelős minisztérium által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik.

A Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége elnöke kiemelte, hogy sok tárgyalás és négy éves előkészítés után valósult meg a rég várt terv, sor kerülhetett a védjegyek átadására.

- Többen értek el magasabb helyezést, mint amit vállaltak, a jelentkezők elsőként, úttörőként vállalták a megmérettetést – mondta dr. Réfi Antal.

Eddig összesen 27 kemping és üdülőház-telep minősítése történt meg. A szolgáltatások minősítése a Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége által kidolgozott és a turizmusért felelős minisztérium által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik. 1-5 csillagos kategóriára dolgozták ki a minőségi besorolási rendszert. A minőségi tanúsítvány három évre szól, és évenként szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hogy teljesítik-e a feltételeket. A minősítést vissza is lehet vonni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint a kempingezők száma emelkedni fog annak köszönhetően, hogy nő a színvonal, és minőségi szállásadóhelyek lesznek. - A kemping generációk találkozóhelye, és nemcsak hazai, de külföldi turisták is érkeznek szép számmal – hangsúlyozta dr. Horváth Viktória.

A célok elérésének fontos eszköze a megbízható, a vendégek igényeinek megfelelően differenciált színvonalú szolgáltatás kínálat kialakítása - amelynek megvalósítása csak a vállalkozások együttműködésével lehetséges. Ebben jó példát mutatnak a minősített kempingek és üdülőház-telepek üzemeltetői – tette hozzá.

A legutóbbi statisztikák szerint hazánkban a kempingekben nyaralók számának fele magyar, fele pedig többek között német, lengyel, osztrák, holland turista. Elhangzott, hogy a védjegy biztosítja a minőségi követelményeknek megfelelő szálláshely-szolgáltatást nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetését a követelményeknek meg nem felelő, vagy a minősítést nem vállaló vállalkozásokkal szemben. Ezért elősegíti a tudatos vendégmagatartást, megkönnyíti a tájékozott döntést. A védjegyhasználat jogszerűségét és a minősítési kritériumok fennállását rendszeres ellenőrzik.

A Nemzeti Tanúsító Védjegy által minősített kempingek és üdülőház-telepek listája: Castrum Camping Balatongyörök, „négycsillagos” kemping

Castrum Camping Keszthely, „négycsillagos” kemping

Castrum Gyógykemping Hévíz, „négycsillagos” kemping

Castrum Termal Camping Zalakaros, „négycsillagos” kemping

Castrum Termálkemping Nagyatád, „négycsillagos” kemping

Castrum Termálkemping Hajdúböszörmény, „négycsillagos” kemping

Castrum Thermálkemping Lenti, „négycsillagos” kemping

Castrum Üdülőháztelep Balatongyörök, „I. osztályú” üdülőház-telep

Hársfa Camping Sellye, „kétcsillagos” kemping

Liget Klub Kemping Isaszeg, „kétcsillagos” kemping

Park Kemping Vonyarcvashegy, „háromcsillagos” kemping

Park Üdülőháztelep Vonyarcvashegy, „I. osztályú” üdülőház-telep

SÁ-RA Termál Kemping Hegykő, „háromcsillagos” kemping

Termál Camping Lipót, „négycsillagos” kemping

Termál Kemping Füzesgyarmat, „négycsillagos” kemping

Termál Kemping Tiszaújváros, „kétcsillagos” kemping

Termál Üdülőháztelep Tiszaújváros, „I. osztályú” üdülőház-telep

Termál Üdülőháztelep, Törökszentmiklós, „III. osztályú” üdülőház-telep

Thermál Camping Hajdúszoboszló, „háromcsillagos” kemping

Thermál Camping Hódmezővásárhely, „kétcsillagos” kemping

Thermal Camping Sárvár, „négycsillagos” kemping

Tölgyes Kemping Jászapáti, „háromcsillagos” kemping

Városi Strandfürdő és Kemping, Törökszentmiklós, „kétcsillagos” kemping

Yacht Camping Balatonalmádi, „négycsillagos” kemping

Zala Kemping Keszthely, „háromcsillagos” kemping,

Zala Üdülőháztelep Keszthely, „I. osztályú” üdülőház-telep,

Zugligeti Niche Kemping Budapest, „háromcsillagos” kemping.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai