hirdetés
hirdetés

Veszélyben a német utazási világelsőség

Egyelőre még a németek a kiutazás világbajnokai, de a mezőny többi tagja erősen feljövőben.

hirdetés

Azt, hogy jelenleg a németek az abszolút világbajnokok a külföldi utazások, nyaralások terén, azt az elmúlt évről készített globális felmérés egyértelműen bizonyította. A lakosság 84%-a töltött kül- vagy belföldön 5 napnál többet, turisztikai célból.

Ezzel az eredménnyel megelőzik az USA-t, akiknek 79%-a volt úton, és az USA-t követi a Kínai Népköztársaság 72, majd az Egyesült Királyság 51 és Franciaország 41%-kal.

Ha megnézzük az évről évre növekvő trendet, akkor erősen valószínű, hogy a Népi Kína, maximum 3 éven belül előrelép ez európai első helyre, megelőzve és el is hagyva a németeket.

Az okok, melynek elemzésével a szakemberek igen hasznos eredményekre jutottak, nem túlzottan meglepőek, de hogy hatásuk folyamatos és az utazások szempontjából kedvező, az tény. A népesség növekedésének évtizedekkel ezelőtti drasztikus szabályozása, kisebb családokat hozott létre, a bevételek ésszerűbb és koncentráltabb elosztására adott alkalmat, a jóléti ráta, ha nem is általánosan, de a városokban fokozatosan emelkedett és bizonyos politikai, közlekedési, külföldi tőkebefektetési és oktatási (nyelv tanulás) beruházások is kedvező helyzetet teremtettek az utazáshoz.

A felmérés szerint ez az elmúlt év folyamán elsősorban az európai csoportos kiutazásoknak kedvezett, Történt ez annak ellenére, hogy a kínai belső turizmus lehetőségei szinte hétről hétre javulnak. Folyamatosan nyílnak szállodák, holliday resortok, téli és nyári kínálattal, tengerparton és hegy vidéken is.

Érdekes megfigyelni, hogy úgy a magyarországi, mint a külföldi turisztikai kiállításokon, számos ott élő kínai látogató gyűjt magyar és európai utazási célokról kiadványokat és küldi haza „étvágycsinálónak.”  

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk