A jövő évi tervek is szóba kerültek a Tourinform-találkozón

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében idén másodszor találkoztak a Tourinform irodák vezetői Budapesten, a Mercure Budapest Buda hotelben.

A Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat mind a belföldről, mind a külföldről érkező turistáknak. Az eseményen a résztvevők naprakész információkat szerezhettek a turizmus jelenlegi helyzetéről.

Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: a Tourinform hálózat az országimázs építésének pótolhatatlan szereplője azáltal, hogy biztonságérzetet nyújt mind a belföldről, mind a külföldről érkező utazóknak. Mivel 2014 augusztusa óta a szakmai irányítás mellett immár a nemzeti marketingtevékenység is a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, megnyílt az út a turisztikai ágazat egységes és még hatékonyabb koordinálása felé.

Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára előadásában kiemelte: 2010 és 2013 között a magyar turizmus több mint 5%-kal a nemzetgazdasági átlag felett teljesített a hozzáadott érték növekedése tekintetében, és ezt a máig tartó kedvező folyamatot az idei év első kilenc hónapjának pozitív adatai is igazolják. Az ágazat stratégiai céljai között kiemelt helyet foglal el a hazai és nemzetközi lehetőségek mind teljeskörűbb kihasználása, az elérhető legmagasabb minőségre törekvés és a turizmus lényeges szereplői közötti partnerség megerősítése. A helyettes államtitkár kiemelte: az állami intézményrendszer átalakítása mindebben a turisztikai szakma segítségére szolgál.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a társaság 2015-ös célkitűzéseinek bemutatása során hangsúlyozta: az MT Zrt. a szakmában dolgozó kis- és középvállalkozások fokozottabb támogatása és a turisztikai termékek fejlesztése mellett jövőre nagy hangsúlyt fektet Magyarország mind erőteljesebb külföldi jelenlétére. A lendületes, külföldre irányuló kommunikáció célja a hagyományos értékek közvetítésén túl Magyarország fiatalos arcának bemutatása.

Dr. Ruszinkó Ádám és dr. Faragó Péter a továbbiakban átnyújtotta a társaság elismerését a Tourinform hálózatban 5, 10, 15, 20, 25 és 30 éve dolgozó szakemberek részére.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója előadásában a tematikus utak turisztikai vonzerejére és fokozódó jelentőségére hívta fel a figyelmet mind Magyarország, mind az Európai Unió tekintetében.

A konferencia szünetében közgyűlést tartott a Tourinform Szövetség, majd Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatója beszélt a Budapest-Közép-Dunavidék Régió turizmusáról, valamint a közlekedésszervezési kérdések kihatásáról a csoportos beutazó turizmusra. A szakember a Hop on Hop off buszok szabályozásának tapasztalatait és dunai nemzetközi hajózás aktualitásait is ismertette.

A program további részében dr. Bocsi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. hálózati koordinációs irodavezetője a Tourinform-hálózat aktualitásairól, Bársony Péter, az EventHotels szálloda üzletág igazgatója pedig a családbarát szolgáltatásokról tájékoztatta a szakmai hallgatóságot.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.


Ingyenes kresz suli a Városligetben

Ingyenes kresz suli a Városligetben 

1400 gyermek tanulhatja meg a biztonságos közlekedés szabályait a nyáron.
Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban

Különleges izlandi koncert és drón nap a repülőmúzeumban 

Inspiráló történetek, múzeumok éjszakája és érdekes bemutatókkal készülnek az idei nyári szezonra.
Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben

Erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőben 

A rendelkezés 2024. június 14-30. között érvényes.
Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat

Átadták az üzleti turizmus kiválóságait elismerő Business Excellence díjakat 

Tíz kategóriában meghirdetett felhívásra 62 pályamunka érkezett.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel

Pokrócos utazó fesztivál rejtett kincsekkel 

A Balaton Piknik a Tihanyi-félszigetre érkezik.
Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste

Személyre szabja az ügyfelek védelmét az Erste 

Az emberközpontú bankolás filozófiáját követve az egyéni költési szokásokhoz igazodó, napi maximális limitet állít be lakossági ügyfeleinek az internet- és mobilbankos (George Web és George App) átutalásokhoz az Erste.
Ilyen lett  megújult zarándokközpont - képekkel

Ilyen lett megújult zarándokközpont - képekkel 

Családbarát turisztikai hellyé vált Mátraverebély-Szentkút: hivatalosan is átadták a római katolikus nemzeti kegyhely új létesítményeit.
Focilázban ég a Városháza pop-up parkja

Focilázban ég a Városháza pop-up parkja 

Szombaton, június 15-én, 15 órakor lép először pályára a magyar válogatott, és lehet szurkolni a csapatnak a belváros szívében, a Károly körútnál, a Városháza pop-up parkban.