Konstatáljuk, milyen erős a felhozatal Hollókőn „turistamacskából és kutyából”, ahogy a helyiek nevezik a falujukba érkezőkhöz csapódó cicákat, kisebb-nagyobb ebeket. Amelyek közül tö végig is kísér minket a falut néző sétánk alkalmával, illetve profin vár ránk azokon a pontokon, ahol megnézünk egy-egy új turistalátványosságot.
Ófalu: évi 100-110 ezer látogató
A Cserhát völgyében megbúvó Hollókő Magyarországon az egyetlen falu, amely szerepel az UNESCO világörökségi listáján, nem csoda, hogy egész évben özönlenek a turisták látni az élő falulegendát. A napokban fejezték be azt a nagyszabású projektet, amelynek keretén belül kétmilliárd forintot költöttek rekonstrukciós és újjáépítési munkákra, közterületek rendbetételére.
A húsvéti tojás mellé négycsillagos szálloda
Eddig nem volt, jövő húsvétra viszont lesz Hollókőnek nemcsak büszke vára, hanem négycsillagos szálláshelye is. Az nem hír, ha egy 330 lelket számláló falu nem rendelkezik egy minden kényelemmel felszerelt, vadonatúj hotellel, az viszont inkább hírértékű, hogy egy helyi, nógrádi építési vállalkozó éppen itt vágott bele ebbe a monstre szállodai projektbe. Kizárólag minőségi alapanyagokkal, sok-sok fa és tégla beépítésével, hatalmas felületű üvegablakokkal, völgyre néző panorámával.
Tartanak a belső munkálatok, felállt már a stáb
68 szobával, 160 fős étteremmel és tágas wellnessrésszel nyílik majd meg a ház, és bokrétaünnepséghez képest nagyon kedvező a helyzet, hiszen nem most érték el az épület legmagasabb pontját az építők, hanem gyakorlatilag már a belső munkálatok folynak. A tetőkre napkollektorok kerülnek majd, a szobák, jakuzzis lakosztályok, közös vendégterek naturális stílusban készülnek, tervezésükkor a belsőépítész kezét a hollókői Ófalu világa vezette. A menedzsment is felállt már a házban, tagjai: Kovács József tulajdonos, Paraczky Péter szállodaigazgató, Mészáros Tibor éttermi igazgató, Kovács Miklós értékesítési igazgató és Cseh Gábor konyhafőnök.