Dzsungel a város közepén

Egyik legújabb, mindössze néhány hete befejezett munkájuk helyszínére hívta év eleji koccintásra a velük dolgozó hazai belsőépítészeket a JAB Anstoetz magyarországi képviselete, Bakody Katalin vezetésével. Az ötcsillagos, nemrégiben átadott pesti Verno House-ba, amit szakértő szemmel végignézhettek a meghívottak, majd az Európában piacvezetőnek számító textilcsoport magyarországi csapatának 2022-ben elkészült, kiemelt referenciáit ismerhették meg egy rövid prezentáció keretében.

Személyesen az újonnan nyílt ötcsillagos hotel igazgatója, Tolnai Máté fogadja a vendégeket a bejáratnál, aki előzékenyen körbe is vezeti a belsőépítészek design-hoz, enteriőrhöz nagyon is értő csapatát a házban. Megmutatva nekik a december 15-én, soft opening módon megnyílt budapesti, 50 szobás, ötcsillagos belvárosi butikhotel vendégtereit és szobáit.

 

Amelyet Losonczi Júlia belsőépítész gondolt újra, akinek adott volt a spanyol Iberostar által működtetett barokkos stílusban berendezett szálláshely – és ennek alakította át teljesen a belső tereit egy finom, elegáns, légies, egyben a természetet magában foglaló, friss koncepcióval. A külső részekhez, a neoklasszicista stílusban épült falakhoz, homlokzathoz a tulajdonosváltással járó koncepcióváltás során természetesen nem nyúltak hozzá.

 

Miközben a meghívottak végigjárják a szobákat, egyiket a másik után, ugyanaz az extravagánsan kellemes, meghatározó illat száll a levegőben, mintha a turai BOTANIQ kastély falai közt járnánk. Nem véletlenül, hiszen a pesti és a turai ház gazdája ugyanaz: a BDPST Group portfóliójának része mindkét luxushotel.

„Dzsungel a város közepén”, halljuk közben az újragondolt ház belsőépítészeti koncepcióját, és valóban: a levél alakú lámpák, a sok-sok élő zöld növény mind az étteremben, mind az épület középen, az átriumos megoldással elhelyezkedő, tágas, két oldalról megközelíthető, nappali szigeteket magában foglaló, különleges JAB szőnyegek a  lobbi területén azt az érzetet kelti, mintha belvárosi dzsungelbe tévednénk, egy pihentető oázis kellős közepére kerülve.

 

Ez az ötcsillagos Verno House, amelynek étterme, a szintén nemrégiben megnyitott Flava Kitchen & More (amely áprilistól egy terasz résszel bővül a szomszédos Szabadság tér felé), ahol vendégkörként elsősorban leisure turistákat várnak, ámde a banki és irodai környezetnek is köszönhetően a ház első vendége például a corporate szegmensből érkezett, és amint ismét Budapestre szólítja a munkája, azóta is folyton náluk foglal szobát.

Füstölt tölgyből készült beépített bútorokról, mészkőből készült pultokról mesél Júlia belsőépítész kollégáinak, aki azt is elárulja a szakmabeli vendégeknek, hogy a barokkosan spanyol enteriőrt egy modernebbre, egy jóval friss koncepciójúra cserélni mindössze egy hónapnyi időtartam alatt - nem volt kis kihívás. "Csak a padlóburkolatok és a vendégszobákban a fürdőszobák maradtak az eredeti koncepció szerint", árulja el kollégáinak.

Majd a JAB textilei kapcsán elmondja azt is, nemcsak a vendégszobákba kerültek a cégcsoport kollekciójából való ágytakarók, függönyök, párnák, hanem ugyaninnen rendelték az étterem rolóit, sőt, a lobbiban, a felső fénykürttel is megvilágított térben található három nappali szigetet elhatároló, különleges szőnyegmegoldást. Egyébként ugyanitt, a lobbiban nagy tetszést aratott a meghívott szakmeberek körében a mintegy esőt (is) imitáló, háromlépcsős módon elhelyezett spotlámpák, amelyek szinte beragyogják a lenti teret, és állandó légies mozgásukkal izgalmassá teszik az enteriőrt.

 

A Verno House alapos megismerése után betekintést nyerhettünk a JAB Csoport magyarországi tagjának nem mindennapi tavalyi évébe: a 2022-es év referenciáit a kelet-európai teljes területet is vezető Bakody Katalin mutatta be. Többek közt két dél-tiroli szálloda textilmegodásait láthatták a vendégek - e két hotelt, a négy csillagos Santré Hotelt éa közelében található Badia Hill Hotelt épp nemrégiben mi is bemutattuk, elég részletesen. A tavalyi év osztrák munkái közül láthattunk még egy marialmi hotel (Hochkönig) függönyözését, valamint egy másik szálláshely (Alpinresort Schwartz) felújítása során a textilezését. A hazai munkák közül kimagaslott a Danubius Hotels megújítási munkáinak folytatása, valamint a szintén a BDPST kezelésében lévő tarcali Andrássy Kúria különleges falipanel megoldása - amely szintén a JAB sokoldalú belső megoldásainak egyik szép példája.

Osztrák borhotelben (Scheibelhofer in Andau) is megbízták a magyar szakembereket textilek odaszállítására. Például olyan egyedi gyapjúszőnyegeket rendeltek, amelyek bírják a megpróbáltatásokat. Akárcsak azok a műbőr-megoldások, amelyeknek szintén a komoly tűzrendészeti előírásoknak és persze, borhotel lévén, a borral való találkozásnak is meg kellett felelniük. Bécsi borhotelben is végeztek hasonló jellegű munkát, valamint a hazai, Hegymagason lévő Szászi Birtokra is kerültek terítőik, szintén a gyakran a borral való találkozásoktól védett felülettel.

Városi hotelekben is sokat dolgoztak tavaly. Bécsben a Motto-ban csakúgy, mint a pesti Verno House mellett a Hotel Oktogonban, ahová fényáteresztő függönyöket szállítottak, szintén lángmentes kivitelben. A megújított Aria Hotel belsőépítészeti munkáiban is szerepet játszotta, csakúgy, mint a Mamaison Residence Izabella szobáinak átalakításának folytatásában. A füredi LUA Resort-ba különlegesen hímzett párnákat szállította, a büki Greenfield Golf &Spa vendégszobáiban az ágyfejvégek megoldásai egytől-egyig JAB-termékek.

Számos gyerekhotelben is végeztek munkát - így a hazai Kolping-házban éppúgy, akárcsak a Familux-lánc osztrák tagjainál.

Nemcsak hotelekben, hanem topéttermekben is kaptak textilmunkákra megbízást: az esztergomi 42 Restaurant-ban ragasztott karnisokra kerültek fel a függönyeik, a tatai Platán Gourmet-ban is a JAB-é az érdem a textilmegoldások területén.

És még sorolhatnánk tovább. Voltak épülő irodaházakban megbízásaik, valamint a pesti Vígadóban is az ő függönyeik kerültek nagy magasságokba - a JAB magyarországi csoportja nem ült ölbe tett kézzel 2022-ben, és nagy valószínűséggel 2023-ban sem lesz ez másképp.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?