Dzsungel a város közepén

Egyik legújabb, mindössze néhány hete befejezett munkájuk helyszínére hívta év eleji koccintásra a velük dolgozó hazai belsőépítészeket a JAB Anstoetz magyarországi képviselete, Bakody Katalin vezetésével. Az ötcsillagos, nemrégiben átadott pesti Verno House-ba, amit szakértő szemmel végignézhettek a meghívottak, majd az Európában piacvezetőnek számító textilcsoport magyarországi csapatának 2022-ben elkészült, kiemelt referenciáit ismerhették meg egy rövid prezentáció keretében.

Személyesen az újonnan nyílt ötcsillagos hotel igazgatója, Tolnai Máté fogadja a vendégeket a bejáratnál, aki előzékenyen körbe is vezeti a belsőépítészek design-hoz, enteriőrhöz nagyon is értő csapatát a házban. Megmutatva nekik a december 15-én, soft opening módon megnyílt budapesti, 50 szobás, ötcsillagos belvárosi butikhotel vendégtereit és szobáit.

 

Amelyet Losonczi Júlia belsőépítész gondolt újra, akinek adott volt a spanyol Iberostar által működtetett barokkos stílusban berendezett szálláshely – és ennek alakította át teljesen a belső tereit egy finom, elegáns, légies, egyben a természetet magában foglaló, friss koncepcióval. A külső részekhez, a neoklasszicista stílusban épült falakhoz, homlokzathoz a tulajdonosváltással járó koncepcióváltás során természetesen nem nyúltak hozzá.

 

Miközben a meghívottak végigjárják a szobákat, egyiket a másik után, ugyanaz az extravagánsan kellemes, meghatározó illat száll a levegőben, mintha a turai BOTANIQ kastély falai közt járnánk. Nem véletlenül, hiszen a pesti és a turai ház gazdája ugyanaz: a BDPST Group portfóliójának része mindkét luxushotel.

„Dzsungel a város közepén”, halljuk közben az újragondolt ház belsőépítészeti koncepcióját, és valóban: a levél alakú lámpák, a sok-sok élő zöld növény mind az étteremben, mind az épület középen, az átriumos megoldással elhelyezkedő, tágas, két oldalról megközelíthető, nappali szigeteket magában foglaló, különleges JAB szőnyegek a  lobbi területén azt az érzetet kelti, mintha belvárosi dzsungelbe tévednénk, egy pihentető oázis kellős közepére kerülve.

 

Ez az ötcsillagos Verno House, amelynek étterme, a szintén nemrégiben megnyitott Flava Kitchen & More (amely áprilistól egy terasz résszel bővül a szomszédos Szabadság tér felé), ahol vendégkörként elsősorban leisure turistákat várnak, ámde a banki és irodai környezetnek is köszönhetően a ház első vendége például a corporate szegmensből érkezett, és amint ismét Budapestre szólítja a munkája, azóta is folyton náluk foglal szobát.

Füstölt tölgyből készült beépített bútorokról, mészkőből készült pultokról mesél Júlia belsőépítész kollégáinak, aki azt is elárulja a szakmabeli vendégeknek, hogy a barokkosan spanyol enteriőrt egy modernebbre, egy jóval friss koncepciójúra cserélni mindössze egy hónapnyi időtartam alatt - nem volt kis kihívás. "Csak a padlóburkolatok és a vendégszobákban a fürdőszobák maradtak az eredeti koncepció szerint", árulja el kollégáinak.

Majd a JAB textilei kapcsán elmondja azt is, nemcsak a vendégszobákba kerültek a cégcsoport kollekciójából való ágytakarók, függönyök, párnák, hanem ugyaninnen rendelték az étterem rolóit, sőt, a lobbiban, a felső fénykürttel is megvilágított térben található három nappali szigetet elhatároló, különleges szőnyegmegoldást. Egyébként ugyanitt, a lobbiban nagy tetszést aratott a meghívott szakmeberek körében a mintegy esőt (is) imitáló, háromlépcsős módon elhelyezett spotlámpák, amelyek szinte beragyogják a lenti teret, és állandó légies mozgásukkal izgalmassá teszik az enteriőrt.

 

A Verno House alapos megismerése után betekintést nyerhettünk a JAB Csoport magyarországi tagjának nem mindennapi tavalyi évébe: a 2022-es év referenciáit a kelet-európai teljes területet is vezető Bakody Katalin mutatta be. Többek közt két dél-tiroli szálloda textilmegodásait láthatták a vendégek - e két hotelt, a négy csillagos Santré Hotelt éa közelében található Badia Hill Hotelt épp nemrégiben mi is bemutattuk, elég részletesen. A tavalyi év osztrák munkái közül láthattunk még egy marialmi hotel (Hochkönig) függönyözését, valamint egy másik szálláshely (Alpinresort Schwartz) felújítása során a textilezését. A hazai munkák közül kimagaslott a Danubius Hotels megújítási munkáinak folytatása, valamint a szintén a BDPST kezelésében lévő tarcali Andrássy Kúria különleges falipanel megoldása - amely szintén a JAB sokoldalú belső megoldásainak egyik szép példája.

Osztrák borhotelben (Scheibelhofer in Andau) is megbízták a magyar szakembereket textilek odaszállítására. Például olyan egyedi gyapjúszőnyegeket rendeltek, amelyek bírják a megpróbáltatásokat. Akárcsak azok a műbőr-megoldások, amelyeknek szintén a komoly tűzrendészeti előírásoknak és persze, borhotel lévén, a borral való találkozásnak is meg kellett felelniük. Bécsi borhotelben is végeztek hasonló jellegű munkát, valamint a hazai, Hegymagason lévő Szászi Birtokra is kerültek terítőik, szintén a gyakran a borral való találkozásoktól védett felülettel.

Városi hotelekben is sokat dolgoztak tavaly. Bécsben a Motto-ban csakúgy, mint a pesti Verno House mellett a Hotel Oktogonban, ahová fényáteresztő függönyöket szállítottak, szintén lángmentes kivitelben. A megújított Aria Hotel belsőépítészeti munkáiban is szerepet játszotta, csakúgy, mint a Mamaison Residence Izabella szobáinak átalakításának folytatásában. A füredi LUA Resort-ba különlegesen hímzett párnákat szállította, a büki Greenfield Golf &Spa vendégszobáiban az ágyfejvégek megoldásai egytől-egyig JAB-termékek.

Számos gyerekhotelben is végeztek munkát - így a hazai Kolping-házban éppúgy, akárcsak a Familux-lánc osztrák tagjainál.

Nemcsak hotelekben, hanem topéttermekben is kaptak textilmunkákra megbízást: az esztergomi 42 Restaurant-ban ragasztott karnisokra kerültek fel a függönyeik, a tatai Platán Gourmet-ban is a JAB-é az érdem a textilmegoldások területén.

És még sorolhatnánk tovább. Voltak épülő irodaházakban megbízásaik, valamint a pesti Vígadóban is az ő függönyeik kerültek nagy magasságokba - a JAB magyarországi csoportja nem ült ölbe tett kézzel 2022-ben, és nagy valószínűséggel 2023-ban sem lesz ez másképp.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Egy éves a Madame Tussauds Budapest

Egy éves a Madame Tussauds Budapest 

A meglepetések sora nem ér véget: a Madame Tussauds Budapest hamarosan újabb sztárok érkezését jelenti be, nemsokára két állandó figurával 54-re bővül a hírességek névsora.
Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban

Erste pénzügyi pontok mostantól hatvan Tescóban 

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste.
Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora

Itt a vidéki vállalkozások díjazottjainak névsora 

Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.
Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában

Ilyen még nem volt: kultúrbuli a Millennium Házában 

A fergeteges zene mellett lendületes, informatív és izgalmas tárlatvezetések is várnak ránk, hiszen ez az utolsó este, amikor ebben a formában.
Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon

Egyedülálló kortárs kiállítás Köveskálon 

Kihirdették a 4. Káli Art-Park szobrászati pályázatának eredményét.
Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon

Fiatal kortárs művész festményei az Oktogonon 

„Éld át az ismeretlent” hirdetik a kiállítás plakátjai és molinói városszerte.
Új kiállítás Balatonfüreden

Új kiállítás Balatonfüreden 

A reformkorba repít vissza a balatonfüredi látógatóközpont.
Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban

Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban 

2024. június 20-án indítja a nyarat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.
Nyertes művek a a Hungarian Art & Business központi falán

Nyertes művek a a Hungarian Art & Business központi falán 

A hathetente egymásnak helyet adó nyertes alkotások mindegyike megtekinthető lesz a HAB épületébe lépve, elsőként Hajgató Terézia művét láthatják az érdeklődők.
Hamarosan indul a Közösségek Hete a Skanzenben

Hamarosan indul a Közösségek Hete a Skanzenben 

A Közösségek Hete egyhetes időszakában hét különböző tematikához kapcsolódóan több mint 150 intézmény és szervezet közel 300 programmal várja a látogatókat az ország 120 településén.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.