Központi hely: a konyha

Idén március 1-3. között zajlik a Konyhakiállítás, ahol megtekinthető a Lakberendezők Országos Szövetségének álomkonyhájáa is. A LOSZ szakértő csapata kelti életre 2019 legfrissebb trendjeit a Budapest Arénában.

Ács Erzsébet a LOSZ elnöke elmondta, napjainkra a konyha nemcsak a főzés és étkezés központja lett, hanem a hely, ahol a barátokkal és a családdal időt töltünk, beszélgetünk. Az ételek elkészítése nem magányos tevékenység többé, hanem közösségi élmény, és a hétköznapi rohanást leszámítva nem kötelező rosszként, hanem kreatív kikapcsolódási lehetőségként tekintünk rá. 

A praktikum és az esztétikum találkozása mindig is fontos volt a konyhában, de azáltal, hogy az elmúlt pár évben ennyire reflektorfénybe került, szinte a legnehezebb tervezési feladattá nőtte ki magát. A szakember hozzátette: a konyha ma önálló dizájn elem, amit ráadásul integrálni szeretnénk otthonunk többi helyiségébe. A alapanyagok minőségén kívül figyelembe kell venni az ergonómiai szempontokat, vagyis, hogy a rendelkezésre álló alapterületen belül a különböző főzési fázisoknak megfelelően legyenek elhelyezve a berendezések. A tervezést megelőzően komoly mélyinterjút kell készíteni a felhasználókkal, mert nem mindegy, hogy egy egyedülálló férfinek vagy egy négygyerekes családnak tervezzük azt a bizonyos konyhát. Egy jó szakembernek minden divaton túlmutató célja, hogy a végeredmény a megrendelők kedvére való legyen.
 

Az idei háromnapos rendezvényről megtudtuk, hogy a szakma legnevesebb hazai képviselői mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. A LOSZ csapata abban próbál meg segíteni a látogatóknak, hogy egy egész amerikai konyhás lakásrészletet tervezett a helyszínre, a Budapest Arénába. A 108 négyzetméteres enteriőr stílusa jól tükrözi 2019 egyik fő trendirányzatát: nagyon modern, letisztult, ahol a természetes anyaghasználat és a természetközeli színek az uralkodók, a bútorok pedig a skandináv vonalat erősítik. 


 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein

Fenntarthatósági jó gyakorlatokról és az osztrák piac jelentőségéről az MSZÉSZ régiós ülésein 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.
Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön

Hagyományőrző húsvéti napok Matyóföldön 

Matyó Húsvét Mezőkövesden április 20-21-én.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.