Örömhír: Zalai a legszebb vidéki étlap

Vendég & Hotel különdíjban részesült étlapjáért a Turizmus Trend / Vendég ß Hotel által indított 2015-ös Gastro Design versenyen a zalai Bonne Chance étterem. A díj, megítélésünk szerint, jó helyre került.  

Amikor a ház tulajdonosai megtudták, hogy a bázakerettyei szálláshely étlapja különdíjat kapott, a következő néhány sort jutatták el hozzánk. 

„Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek az étlapunkat”, mondta Csatlós Csilla, a Bonne Chance háziasszonya a turizmusonline-nak.

 Mint arról beszámoltunk, a Gastro Design versenyt meghirdetve az volt a célunk, hogy a rangos szakmai zsűri tagjainak segítségével megtaláljuk a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést. Az étlap és itllapdizájn kategória egyetlen vidéki győztesének, a Bonne Chance étterem háziasszonya, Csatlós Csilla (bár nem tudott a távolság miatt résztvenni a díjkiosztón, így aki „összerakta” konyhájuk gasztronómiájának irányvonalát, Harmat Csaba vette át az elismerést) nagyon boldog, hogy idén hozzájuk került a díj.

 „Évek óta dolgozunk azért, hogy megismerjék és elismerjék az emberek a településünket, amely egy 800 fős kisközség - ez Bázakerettye. Az étterem nagy hangsúlyt fektet a szakmai munkára, de önmagában a jó étel nem elég, a vendégeknek kell a látvány, a design, a szép terítő, a hangulatos belső. Szerettük volna megmutatni a vendégeinknek és a szakmának, hogy ezekre a dolgokra is figyelmet fordítunk. Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek étlapunkat. Az étlap a weboldal designjával harmonizál, és visszaadja azt, ami nekünk fontos: a természetes színeket, a visszafogott formákat, a vidéki élet egyszerűségét."

Forrás: Fotók: Szabó Miklós


A termálturizmus valósága Budapesten

A termálturizmus valósága Budapesten 

A gyógy- és termálturizmus egyre fontosabb szerepet tölt be, ugyanakkor számos kihívással is szembesül, mint a fenntarthatóság, a piaci elvárások, az orvosi validáció, a vendégigények és a nemzetközi versenyhelyzet.
Jön a VéNégy Fesztivál

Jön a VéNégy Fesztivál 

Július első napjaiban, Nagymarosnál.
Javult a természetes fürdővizeink minősége

Javult a természetes fürdővizeink minősége 

A 2024-ben 288 természetes fürdővizet tartottak nyilván Magyarországon. Ezek közül 193 kiváló, 58 jó és 4 tűrhető minősítést kapott.
Itt a friss TKI index

Itt a friss TKI index 

2025. májusban a turisztikai cégek 70 százalék szolgáltatási árainak növekedéséről számolt be az elmúlt 3 hónapra vonatkozóan az előző év azonos időszakához mérten.
Határon átívelő turisztikai egyesület született

Határon átívelő turisztikai egyesület született 

Megalakult a Fernenet – új határon átnyúló turisztikai egyesület a Fertő-tó térségében.
Életműkiállítás a belvárosi galériában

Életműkiállítás a belvárosi galériában 

Grandiózus életműkiállítással indítja útjára a nyarat a Virág Judit Galéria.
Megújult a legendás gemenci kőkereszt

Megújult a legendás gemenci kőkereszt 

A település központi részén, az árvízvédelmi töltés mellett, az egykori keselyűsi csárda előtt álló emlékművet bárki megcsodálhatja.
Indul a Muslinca Bringakör

Indul a Muslinca Bringakör 

A Muslinca Bringakör egy ingyenes, játékos, felfedező jellegű kerékpáros kihívás.
 Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén

Érdekes belföldi úti célok a hosszú hétvégén 

Siófok a legnépszerűbb pünkösdi úti cél belföldön az egyik szállásfoglaló portál friss foglalási adatai szerint a közelgő hosszú hétvégén.
Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen

Közel félezer pályázat az idei Virágos Magyarország versenyen 

Az országos környezetszépítő verseny legnépszerűbb kategóriái 2025-ben az Év főtere és az Év fasora.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.