Örömhír: Zalai a legszebb vidéki étlap

Vendég & Hotel különdíjban részesült étlapjáért a Turizmus Trend / Vendég ß Hotel által indított 2015-ös Gastro Design versenyen a zalai Bonne Chance étterem. A díj, megítélésünk szerint, jó helyre került.  

Amikor a ház tulajdonosai megtudták, hogy a bázakerettyei szálláshely étlapja különdíjat kapott, a következő néhány sort jutatták el hozzánk. 

„Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek az étlapunkat”, mondta Csatlós Csilla, a Bonne Chance háziasszonya a turizmusonline-nak.

 Mint arról beszámoltunk, a Gastro Design versenyt meghirdetve az volt a célunk, hogy a rangos szakmai zsűri tagjainak segítségével megtaláljuk a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést. Az étlap és itllapdizájn kategória egyetlen vidéki győztesének, a Bonne Chance étterem háziasszonya, Csatlós Csilla (bár nem tudott a távolság miatt résztvenni a díjkiosztón, így aki „összerakta” konyhájuk gasztronómiájának irányvonalát, Harmat Csaba vette át az elismerést) nagyon boldog, hogy idén hozzájuk került a díj.

 „Évek óta dolgozunk azért, hogy megismerjék és elismerjék az emberek a településünket, amely egy 800 fős kisközség - ez Bázakerettye. Az étterem nagy hangsúlyt fektet a szakmai munkára, de önmagában a jó étel nem elég, a vendégeknek kell a látvány, a design, a szép terítő, a hangulatos belső. Szerettük volna megmutatni a vendégeinknek és a szakmának, hogy ezekre a dolgokra is figyelmet fordítunk. Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek étlapunkat. Az étlap a weboldal designjával harmonizál, és visszaadja azt, ami nekünk fontos: a természetes színeket, a visszafogott formákat, a vidéki élet egyszerűségét."

Forrás: Fotók: Szabó Miklós


Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány

Újabb hazai telepen ütötte fel a fejét a száj-és körömfájás járvány 

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábapordányban is találtak ragadós száj- és körömfájásban fertőzött szarvasmarhát.
Májusban jön a Budapest100

Májusban jön a Budapest100 

Rekordmennyiségű ház- és közösségi kert nyitja meg idén a kapuit.
Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban

Húsvéti tojáskeresés a DinoParkban 

Izgalmas kalanddal várja a DinoPark KÖKI látogatóit a húsvéti ünnepek alatt.
Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok

Vízi, szárazföldi és légi járművek főszerepben: jönnek az Esztergom Napok 

Két hétvége, négy rendezvény: tavaszi pezsgés Esztergomban.
Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba

Új világsztárokat és az E.T. -t is elhozta a húsvéti nyúl a Madame Tussauds-ba 

Húsvét a Madame Tussauds Budapestben: programok és új figurák várják a látogatókat.
Nincs húsvét Tojás-kút nélkül

Nincs húsvét Tojás-kút nélkül 

Húsvét és tavaszi szünet Székesfehérváron.
Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban

Varázslatos világot idéző produkció a Millenárisban  

Elkezdődött a mitikus világot megidéző Walk My World immerzív produkció építése a Millenárison
Három nap – nyolc világsztár Paloznakon

Három nap – nyolc világsztár Paloznakon 

Idén nyáron ismét jazzbe borul a Balaton-felvidék.
Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást

Pár napig még megnézheti a Munkácsy-kiállítást 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezetthez képest három héttel később, április 21-én, húsvéthétfőn zár a Szépművészeti Múzeum Munkácsy-kiállítása,
Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben

Két hétvége, két piknik a Zsolnay-negyedben 

Májusban újra a szabadtéri élményeké a főszerep a Zsolnay Negyedben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.