Örömhír: Zalai a legszebb vidéki étlap

Vendég & Hotel különdíjban részesült étlapjáért a Turizmus Trend / Vendég ß Hotel által indított 2015-ös Gastro Design versenyen a zalai Bonne Chance étterem. A díj, megítélésünk szerint, jó helyre került.  

Amikor a ház tulajdonosai megtudták, hogy a bázakerettyei szálláshely étlapja különdíjat kapott, a következő néhány sort jutatták el hozzánk. 

„Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek az étlapunkat”, mondta Csatlós Csilla, a Bonne Chance háziasszonya a turizmusonline-nak.

 Mint arról beszámoltunk, a Gastro Design versenyt meghirdetve az volt a célunk, hogy a rangos szakmai zsűri tagjainak segítségével megtaláljuk a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést. Az étlap és itllapdizájn kategória egyetlen vidéki győztesének, a Bonne Chance étterem háziasszonya, Csatlós Csilla (bár nem tudott a távolság miatt résztvenni a díjkiosztón, így aki „összerakta” konyhájuk gasztronómiájának irányvonalát, Harmat Csaba vette át az elismerést) nagyon boldog, hogy idén hozzájuk került a díj.

 „Évek óta dolgozunk azért, hogy megismerjék és elismerjék az emberek a településünket, amely egy 800 fős kisközség - ez Bázakerettye. Az étterem nagy hangsúlyt fektet a szakmai munkára, de önmagában a jó étel nem elég, a vendégeknek kell a látvány, a design, a szép terítő, a hangulatos belső. Szerettük volna megmutatni a vendégeinknek és a szakmának, hogy ezekre a dolgokra is figyelmet fordítunk. Nagy öröm számunkra, hogy vidéki pályázóként bekerültünk a döntőbe, és ott a zsűri különdíjra tartotta érdemesnek étlapunkat. Az étlap a weboldal designjával harmonizál, és visszaadja azt, ami nekünk fontos: a természetes színeket, a visszafogott formákat, a vidéki élet egyszerűségét."

Forrás: Fotók: Szabó Miklós


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.