Vége a KOGART-birodalom topgasztronómiájának, Kiripolszki máshol folytatja
Bedobta a törülközőt Kovács Gábor bankár, az Andrássy úti KOGART-Ház alapítója: október 1-jével bezárta csúcsgasztronómiát képviselő éttermét, és az alkalmazottakat valamint a fine dining konyha irányítóját, Kiripolszki Istvánt szélnek eresztette.
Pedig mind a konyhán, mind a vendégtérben minden eszköz, technológia, felszerelés és berendezés adott volt ahhoz, hogy sok éven át az un. komornyikos vendéglátás művészetét megvalósítsák, azaz olyan szigorúan zártkörű ebéd- és vacsoraestekre is sor kerülhessen, amikor komornyikok fehér glasszé kesztyűben, frakkban szolgálnak fel az asztaloknál, ahol rendszerint a hazai és nemzetközi politikai, diplomáciai elit, valamint a művészeti élet hírességei, nagyságai foglaltak helyet.
A ház executive chefje, Kiripolszki István októbertől tehát másutt folytatja pályafutását: a budai, épp most negyedszázados fennállását ünneplő Arany Kaviár Étterem konyhájára ment át dolgozni, ahol az általa kedvelt fine dining stílustól sem kell elszakadnia, hiszen híres arról a Vár alatti vendéglátóhely, hogy mindenkor a csúcsgasztronómia egyik vezető képviselőjeként szerepelt a hazai éttermek között.
Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.