Vendégei imádni fogják az új séfet a Sofitelben

Bemutatta őszre és télre tervezett új, izgalmas menüsorát az újságíróknak a Sofitel Budapest új főszakácsa, Deff Haupt. Egyetlen kritizálni való hibás részletet sem talált az igényes gasztrocsapat a német származású, most éppen a Közel-Keletről Budapestre érkezett séf munkájában, aki nem főz elvonatkoztatottan, ismeretlen alapanyagok felhasználásával és főzési technológiákkal, csupán különleges ízlésvilággal, egészen egyedi megközelítésben. Csak egyszerűen nagyon jól.

Németország, Franciaország, Chile, Brazília, egy kevés Kanada, utána az Egyesült Arab Emirátusok, majd Egyiptom – ahonnét Magyarországra érkezett Deff Haupt, aki maga a nyugalom szobra. Miközben sorban egymás után sajátmaga tálalja, és küldi ki ételeit vendégei elé, amely ízelítő őszi-téli menüjének ételsorából, egy azonnal nyilvánvaló: valóban új ízlésvilágot hoz a belvárosi luxusszálloda (látvány)konyhára. Hihetetlenül változatos és izgalmas tapasztalatokkal érkezett Magyarországra, ami nyilván inspirációt adott főzési stílusához.

Amúgy Deff konyhájának világát már kóstolta Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel is – hogy csak a politikusoknál maradjunk.

Kávézás közben, a desszertnél meséli, Kanadából azért jött el amint lehetett, mert brazil származású felesége nem nagyon bírta ott a telet, Budapest időjárása és a város – már amennyit láttak belőle eddig – nagyon tetszik nekik. Hétvégén készül fel, a Várba a Borfesztiválra, magyar borászokkal szeretne ismerkedni, magyar borokat kóstolni. A lecsóba, mint mondja, egyszerűen beleszeretett, és a bemutató ételsorában jelen lévő karalábé készítése is már magyar hatás.

A bemutatott, egészen elkápráztató ízvilágú ételsor a következő volt:

Karalábé carpaccio

Fácán erőleves gombás gombóccal

Szent Jakab kagyló édesköménnyel, paradicsom terrine-nel

Nyitott ravioli borjú szűzzel, laskagombával, füstölt tejjel

Sertés hasaalja rizottó stílusú gyökérzöldségekkel

Mini desszertválogatás


Le kell bontani egy balatoni kilátót

Le kell bontani egy balatoni kilátót 

Életveszélyessé vált a faszerkezet.
Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok

Jönnek a Székesfehérvári Királyi Napok  

Székesfehérvár belvárosa idén nyáron ismét megelevenedik.
Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség

Nagyon alacsony a Duna! – figyelmeztet a vízi rendőrség 

Az alacsony vízszint miatt a fő hajózási útvonal jelentősen beszűkült.
Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon

Már várják a négylábú strandolókat Fonyódon 

Megnyitotta az idei szezont a fonyódi kutyabarát fürdőhely.
Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban

Titokzatos Erzsébet-portré a Gödöllői Királyi Kastélyban 

A Gödöllői Királyi Kastély egy eddig ismeretlen, különleges Erzsébet királyné-portréval gazdagította gyűjteményét.
Augusztusban PanyolaFeszt

Augusztusban PanyolaFeszt 

A tavaly nagykorúvá cseperedett PanyolaFeszt komoly missziót vállal évről évre, fontos ügyeket karol fel.
TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői romlónak látták helyzetüket 

Az index értéke a múlt havi három pontos emelkedés után négy ponttal csökkent az év hatodik hónapjában.
Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál

Új fejezetet nyit a Zsolnay Fényfesztivál 

Elképesztő látványvilág költözik a Zsolnay Negyedbe.
MME: ne etesse a vízimadarakat!

MME: ne etesse a vízimadarakat! 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn közzétett lakossági felhívásában arra kér mindenkit, hogy semmivel se etessék a vízimadarakat.
Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije

Nyíregyházán és Varsányban bírál a táj- és környezetszépítő verseny nemzetközi zsűrije 

Az egyik legjelentősebb nemzetközi környezetszépítő megmérettetés zsűrije június végén érkezett azért, hogy értékeljék a két települést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.