Németország, Franciaország, Chile, Brazília, egy kevés Kanada, utána az Egyesült Arab Emirátusok, majd Egyiptom – ahonnét Magyarországra érkezett Deff Haupt, aki maga a nyugalom szobra. Miközben sorban egymás után sajátmaga tálalja, és küldi ki ételeit vendégei elé, amely ízelítő őszi-téli menüjének ételsorából, egy azonnal nyilvánvaló: valóban új ízlésvilágot hoz a belvárosi luxusszálloda (látvány)konyhára. Hihetetlenül változatos és izgalmas tapasztalatokkal érkezett Magyarországra, ami nyilván inspirációt adott főzési stílusához.
Amúgy Deff konyhájának világát már kóstolta Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel is – hogy csak a politikusoknál maradjunk.
Kávézás közben, a desszertnél meséli, Kanadából azért jött el amint lehetett, mert brazil származású felesége nem nagyon bírta ott a telet, Budapest időjárása és a város – már amennyit láttak belőle eddig – nagyon tetszik nekik. Hétvégén készül fel, a Várba a Borfesztiválra, magyar borászokkal szeretne ismerkedni, magyar borokat kóstolni. A lecsóba, mint mondja, egyszerűen beleszeretett, és a bemutató ételsorában jelen lévő karalábé készítése is már magyar hatás.
A bemutatott, egészen elkápráztató ízvilágú ételsor a következő volt:
Karalábé carpaccio
Fácán erőleves gombás gombóccal
Szent Jakab kagyló édesköménnyel, paradicsom terrine-nel
Nyitott ravioli borjú szűzzel, laskagombával, füstölt tejjel
Sertés hasaalja rizottó stílusú gyökérzöldségekkel
Mini desszertválogatás