Vendégei imádni fogják az új séfet a Sofitelben

Bemutatta őszre és télre tervezett új, izgalmas menüsorát az újságíróknak a Sofitel Budapest új főszakácsa, Deff Haupt. Egyetlen kritizálni való hibás részletet sem talált az igényes gasztrocsapat a német származású, most éppen a Közel-Keletről Budapestre érkezett séf munkájában, aki nem főz elvonatkoztatottan, ismeretlen alapanyagok felhasználásával és főzési technológiákkal, csupán különleges ízlésvilággal, egészen egyedi megközelítésben. Csak egyszerűen nagyon jól.

Németország, Franciaország, Chile, Brazília, egy kevés Kanada, utána az Egyesült Arab Emirátusok, majd Egyiptom – ahonnét Magyarországra érkezett Deff Haupt, aki maga a nyugalom szobra. Miközben sorban egymás után sajátmaga tálalja, és küldi ki ételeit vendégei elé, amely ízelítő őszi-téli menüjének ételsorából, egy azonnal nyilvánvaló: valóban új ízlésvilágot hoz a belvárosi luxusszálloda (látvány)konyhára. Hihetetlenül változatos és izgalmas tapasztalatokkal érkezett Magyarországra, ami nyilván inspirációt adott főzési stílusához.

Amúgy Deff konyhájának világát már kóstolta Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel is – hogy csak a politikusoknál maradjunk.

Kávézás közben, a desszertnél meséli, Kanadából azért jött el amint lehetett, mert brazil származású felesége nem nagyon bírta ott a telet, Budapest időjárása és a város – már amennyit láttak belőle eddig – nagyon tetszik nekik. Hétvégén készül fel, a Várba a Borfesztiválra, magyar borászokkal szeretne ismerkedni, magyar borokat kóstolni. A lecsóba, mint mondja, egyszerűen beleszeretett, és a bemutató ételsorában jelen lévő karalábé készítése is már magyar hatás.

A bemutatott, egészen elkápráztató ízvilágú ételsor a következő volt:

Karalábé carpaccio

Fácán erőleves gombás gombóccal

Szent Jakab kagyló édesköménnyel, paradicsom terrine-nel

Nyitott ravioli borjú szűzzel, laskagombával, füstölt tejjel

Sertés hasaalja rizottó stílusú gyökérzöldségekkel

Mini desszertválogatás


A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum

A közlekedés napját szimulátorral és élménykamionnal ünnepli a szentendrei múzeum 

A BKV – a Magyar Autóklubbal együttműködve – az idén is csatlakozik a közlekedési kultúra napja programsorozathoz.
Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál

Új feladatkörök és bővülő csapat a Kartago Tours-nál 

Új értékesítési vezető érkezett a német hátterű utazásszervezőhöz.
Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén

Új vizuális megoldások a Szabadság Szigetén 

Új fejezet nyílik a Sziget életében, megőrizve a különleges atmoszférát és a változatos programokat, miközben látványos újításokkal is várják a látogatókat.
Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.