Vendégei imádni fogják az új séfet a Sofitelben

Bemutatta őszre és télre tervezett új, izgalmas menüsorát az újságíróknak a Sofitel Budapest új főszakácsa, Deff Haupt. Egyetlen kritizálni való hibás részletet sem talált az igényes gasztrocsapat a német származású, most éppen a Közel-Keletről Budapestre érkezett séf munkájában, aki nem főz elvonatkoztatottan, ismeretlen alapanyagok felhasználásával és főzési technológiákkal, csupán különleges ízlésvilággal, egészen egyedi megközelítésben. Csak egyszerűen nagyon jól.

Németország, Franciaország, Chile, Brazília, egy kevés Kanada, utána az Egyesült Arab Emirátusok, majd Egyiptom – ahonnét Magyarországra érkezett Deff Haupt, aki maga a nyugalom szobra. Miközben sorban egymás után sajátmaga tálalja, és küldi ki ételeit vendégei elé, amely ízelítő őszi-téli menüjének ételsorából, egy azonnal nyilvánvaló: valóban új ízlésvilágot hoz a belvárosi luxusszálloda (látvány)konyhára. Hihetetlenül változatos és izgalmas tapasztalatokkal érkezett Magyarországra, ami nyilván inspirációt adott főzési stílusához.

Amúgy Deff konyhájának világát már kóstolta Bill Clinton, George W. Bush és Angela Merkel is – hogy csak a politikusoknál maradjunk.

Kávézás közben, a desszertnél meséli, Kanadából azért jött el amint lehetett, mert brazil származású felesége nem nagyon bírta ott a telet, Budapest időjárása és a város – már amennyit láttak belőle eddig – nagyon tetszik nekik. Hétvégén készül fel, a Várba a Borfesztiválra, magyar borászokkal szeretne ismerkedni, magyar borokat kóstolni. A lecsóba, mint mondja, egyszerűen beleszeretett, és a bemutató ételsorában jelen lévő karalábé készítése is már magyar hatás.

A bemutatott, egészen elkápráztató ízvilágú ételsor a következő volt:

Karalábé carpaccio

Fácán erőleves gombás gombóccal

Szent Jakab kagyló édesköménnyel, paradicsom terrine-nel

Nyitott ravioli borjú szűzzel, laskagombával, füstölt tejjel

Sertés hasaalja rizottó stílusú gyökérzöldségekkel

Mini desszertválogatás


MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről

MUISZ tájékoztatás a módosított kormányrendeletről 

Módosult a 472/2017. (XII.28.) Korm. rendelet, ami a következő kötelezettségeket rója az utazási vállalkozásokra:
Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten

Sokszínű világzenei fesztivál Budapesten 

A főváros legnagyobb világzenei fesztiválját, a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmot ismét megrendezik.
Megvan, melyik lett az év fája

Megvan, melyik lett az év fája 

Az idei jelöltek a kecskefűz, a korai juhar és a rezgő nyár voltak.
A videóművészet Rembrandtja Magyarországon

A videóművészet Rembrandtja Magyarországon 

Magyarországon első alkalommal nyílik a kortárs videóművészet világhírű alkotójának, Bill Violának önálló kiállítása.
Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!

Klasszis TopDesign 2024: a zsűri már döntött, de a közönség még szavazhat!  

Lehet, hogy az Ön szavazata dönti el, melyik szálloda vagy vendéglátóegység kapja a rangos közönségdíjat az idei döntőbe került pályázók közül.
Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét

Leleplezték Munkácsy Mihály eddig ismeretlen művét 

Ausztráliából hozta haza a Virág Judit Galéria, a Madame Tussauds Budapestben mutatták be a csodálatos portrét.
Máté Bence az év madárfotósa

Máté Bence az év madárfotósa 

A második fordulóba került képek összesen 170 különböző madárfajt örökítettek meg.
Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben

Ezek lettek az Év kutyabarát helyei 2024-ben 

Idén már 11. alkalommal került megrendezésre az Év kutyabarát helye kampány a Kutyabarát.hu szervezésében, ismét hatalmas érdeklődés övezte a kutyabarát szállások, vendéglátóhelyek és munkahelyek megmérettetését.
Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók

Ha faültetés, akkor segítenek a szajkók 

Szajkók segítenek a faültetésben Pesterzsébeten és Veresegyház határában.
Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására

Nyílik a képzőművészeti galéria karácsonyi vására 

Hetedik alkalommal jelentkezik a Resident Art Fair karácsonyi vására, ezúttal Allegro Barbaro címmel.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.