Vendéglátóhelyeken tartott razziát a NÉBIH

Az elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak országszerte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. A szakemberek az ellenőrzések során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is „szerepeltek az étlapon”.

Augusztus utolsó heteiben a forgalmasabb utak mentén tartott ellenőrzéssorozatot a NÉBIH KÜI. A hatóság szakembereinek több helyszínen is intézkedniük kellett. Jellemző problémának számított a vizsgált egységekben, hogy lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket tároltak, valamint számos terméknél nem tudták igazolni azok eredetét.

Egy, az M1-es autópálya mellett üzemelő vendéglátóegységben megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, az egységre általánosan jellemző volt a kosz és takarítatlanság. Ezenkívül több éve lejárt, fagyasztott termékeket, fűszereket, zöldségeket is találtak a hivatal munkatársai. Számos mélyhűtött húsgolyó csomagolásán 2008-as lejárati dátum szerepelt.

Az akció során tapasztalt szabálytalanságok miatt a hatóság több esetben is eljárást indított. A nem nyomonkövethető és lejárt termékeket megsemmisíttették. A vizsgálatok folyamatban vannak, az eljárások során összesen milliós nagyságrendű bírság várható.
{youtube|id=wjDuyDGswAM|width=572}
Az ellenőrzés során készült fénykép és videófelvételek megtekinthetők és letölthetők a NÉBIH weboldalán:
http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/a-fobb-utvonalak-menten-razziazott-a-nebih


Hamarosan startol a 40. Vivicittá

Hamarosan startol a 40. Vivicittá 

Április 12-én startol Budapesten a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, a negyvenedik, jubileumi Telekom Vivicittá.
 Turizmusmarketing konferencia Pécsett

Turizmusmarketing konferencia Pécsett 

2025. április 11-én rendezik Pécsett a hazai turizmus- szakmai konferenciák zászlóshajójává vált évenkénti turizmusmarketing konferenciát.
MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége

MSZÉSZ régiós ülések: fenntarthatósági gyakorlatok, osztrák piac jelentősége 

A március 27-28-i régiós üléseken több mint 150 szállodaipari szakember vett részt.
Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány

Újabb két magyarországi szarvasmarhatelepen lehet száj- és körömfájásjárvány 

A helyzet azért is aggasztó, mert a két telep a magyar-szlovák határ közelében van.
A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre

A hazai munkavállalók fele nyitott egy új munkalehetőségre 

A fizetés mértéke és a juttatási csomag a legfőbb vonzerő.
Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine

Digitális színház, történelmi tárlat és időutazás: nyílik a Time Machine  

Április 8-án Budapest legújabb attrakciója egy egyedülálló időutazásra hív.
Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben

Nyomozós játék, cellalátogatás, börtönkoszt, tombolanyeremények a Várbörtönben 

Egyéves születésnapját igencsak különleges módon ünnepli a veszprémi Várbörtön Látogatóközpont.
Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál

Békéscsabán kezdődik a tavaszi fesztivál 

Csaknem harminc rendezvényt kínál a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál.
Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben

Ennyit költött a rendezvényszektor 2024-ben 

A rendezvényszektor vállalati eseménymarketing piacának árbevétele 2024-ben 78,4 milliárd forint volt és 4,3 százalékos növekedést mutatott.
Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum

Különleges programokkal ünnepel a Folly Arborétum 

Idén 120 éves a badacsonyörsi botanikus kert.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.