Zárás alatt nyitva: a tatai Öreg-tó partján

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.  Most a  a tó partján található Platán Tata mindennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével.  

Annyi ideig voltak zárva tavaly, ameddig minden szállás- és vendéglátóhelyre szólt a tiltás, vagyis a tavaszi első hullám idején, március közepétől. És ez azért érintette különösen érzékenyen őket, mert a 2020. év különösen jól indult: éttermük mind januárban, mind a rákövetkező februárban csúcsra járt.

Azonban a törvény törvény, így akkor nyithattak ki ismét, amint a korlátozások feloldása ezt lehetővé tette. És szerencsére, mindezek után, a nyaruk viszont szenzációsan jól sikerült. Annyira, emeli ki Vivien, amennyire az utóbbi öt évben nem is volt példa, 2020 nyara minden reményüket túlszárnyalta.

Sőt, mind a májusi előszezont, mind a szeptemberben kezdődő utószezont is szép eredménnyel zárták. Köszönhetően a Michelin-csillaggal a tudását is elismert sztárséfnek, Pesti Istvánnak és profi, összeszokott csapatának a konyhán.

Vivien különben arra nagyon büszke, hogy házuk teljes csapata, mind az 53-an, két fő kivételével, a mai napig együtt maradt. Akik elmentek, ők pályaelhagyók voltak: egy közeli multinál, a gyártásban helyezkedtek el. Azonban már a két megüresedett pozíciót is feltöltötték, így ismét teljes a csapatuk.

Jelenleg a Kioszk elnevezésű, meleg italokat és hozzá finomságokat kínáló, kizárólag elvitelre szolgáló vendéglátóegységük tart nyitva, meg persze a szálláshely, de ott a vendégforgalom nem jelentős. Néhány üzleti vendég száll meg egy-egy szobában, igaz, ők viszont kivétel nélkül hosszabb távra foglalnak szobát. Nyáron főként belföldről érkeztek vendégek a Platán Udvarházba, külföldi oldalról erős volt a visszaesés.

Mivel a pandémia egy éve alatt minden jelentős és fontos átalakítást elvégeztek a házban, most a „finom hangolás” időszakát élik. Például fine dining éttermükben már bevetésre kész a szenzációs új menüsor, ennek étlapját csinosítgatják, szépítgetik.

A húsvétre ők is készülnek, igaz, csak a korlátozás által meghatározott keretek között: tavaszi ajánlattal, és a Kioszk mellett a Platán Bisztró speciális, ünnepi desszert pultjának kínálatával.

 

 
 

Forrás: Turizmus Online


Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán

Befutóékszer és kávés pezsgés – izgalmas párosítás a 30. ALDI Női Futógálán 

„Ez Magyarország legszebb szabadidősport-rendezvénye”, hallhattuk az ALDI Futógála beharangozó eseményén május 8-án, a Cafe Frei BudaParton lévő egységében.
75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest

75 helyszín, 300 program, világsztárokkal – jön a SopronFest 

Idén Sopronban indul a fesztiválszezon.
Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon

Különleges ereklyék a veszprémi Gizella-napokon  

Az idei Gizella Napok keretében, május 10-én és 11-én vezetett sétákon fedezhetjük fel a Szent Mihály Főszékesegyházat, ahol Szent István király hitvesének két ereklyéjét is őrzik.
Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában

Szipál 101: programsorozat a fotóslegenda nyomában 

Hamarosan az ország több pontján is megtekinthető a Szipál-univerzum.
TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket

TKI: az ágazat szereplői negatívan látják helyzetüket 

Bár a turizmus bizalmi mutatói még így is kedvezőbbek, mint a nemzetgazdasági átlag vagy más ágazatok indexei, a szálláshely-szolgáltatás, a vendéglátás és az egyéb turisztikai szektor is visszaesést mutat.
Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért

Együttműködési megállapodás az erdő és a természet védelméért  

Célja, hogy a terület ökológiai, klímavédelmi és turisztikai szempontból is megújulhasson.
Új szakember a HotelPremio Group csapatában

Új szakember a HotelPremio Group csapatában 

Senior event szakember érkezett az ügynökséghez.
Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben

Fesztiválszervezők, taxisok, szórakozóhely üzemeltetők a célkeresztben 

Mindezek fokozott ellenőrzésére készül a fogyasztóvédelmi hatóság a tavaszi-nyári turisztikai szezonban.
Művészeti pályázat Tokajon

Művészeti pályázat Tokajon 

A világörökségi ranggal büszkélkedő borvidék helytörténeti jeleneteit, kulturális jelképeit ábrázoló művészi mozaikok tervezésére írt ki pályázatot Tokaj Város Önkormányzata.
 Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája

Műhelytitkok és épületséták: jön a Műtárgyak Éjszakája  

Hetven fővárosi helyszínen, több mint 100 programmal rendezik a IX. Műtárgyak Éjszakája Fesztivált.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.