Zárás alatt nyitva: a tatai Öreg-tó partján

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég.  Most a  a tó partján található Platán Tata mindennapjait ismerhetjük meg a ház vezetője, Varga Vivien segítségével.  

Annyi ideig voltak zárva tavaly, ameddig minden szállás- és vendéglátóhelyre szólt a tiltás, vagyis a tavaszi első hullám idején, március közepétől. És ez azért érintette különösen érzékenyen őket, mert a 2020. év különösen jól indult: éttermük mind januárban, mind a rákövetkező februárban csúcsra járt.

Azonban a törvény törvény, így akkor nyithattak ki ismét, amint a korlátozások feloldása ezt lehetővé tette. És szerencsére, mindezek után, a nyaruk viszont szenzációsan jól sikerült. Annyira, emeli ki Vivien, amennyire az utóbbi öt évben nem is volt példa, 2020 nyara minden reményüket túlszárnyalta.

Sőt, mind a májusi előszezont, mind a szeptemberben kezdődő utószezont is szép eredménnyel zárták. Köszönhetően a Michelin-csillaggal a tudását is elismert sztárséfnek, Pesti Istvánnak és profi, összeszokott csapatának a konyhán.

Vivien különben arra nagyon büszke, hogy házuk teljes csapata, mind az 53-an, két fő kivételével, a mai napig együtt maradt. Akik elmentek, ők pályaelhagyók voltak: egy közeli multinál, a gyártásban helyezkedtek el. Azonban már a két megüresedett pozíciót is feltöltötték, így ismét teljes a csapatuk.

Jelenleg a Kioszk elnevezésű, meleg italokat és hozzá finomságokat kínáló, kizárólag elvitelre szolgáló vendéglátóegységük tart nyitva, meg persze a szálláshely, de ott a vendégforgalom nem jelentős. Néhány üzleti vendég száll meg egy-egy szobában, igaz, ők viszont kivétel nélkül hosszabb távra foglalnak szobát. Nyáron főként belföldről érkeztek vendégek a Platán Udvarházba, külföldi oldalról erős volt a visszaesés.

Mivel a pandémia egy éve alatt minden jelentős és fontos átalakítást elvégeztek a házban, most a „finom hangolás” időszakát élik. Például fine dining éttermükben már bevetésre kész a szenzációs új menüsor, ennek étlapját csinosítgatják, szépítgetik.

A húsvétre ők is készülnek, igaz, csak a korlátozás által meghatározott keretek között: tavaszi ajánlattal, és a Kioszk mellett a Platán Bisztró speciális, ünnepi desszert pultjának kínálatával.

 

 
 

Forrás: Turizmus Online


Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál? 

Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.
Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot

Elképzelhető, hogy végleg lezárják a Rám-szakadékot 

A klímaváltozás a népszerű kirándulóhelyekre is hatással van.
Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat

Kiosztották a Hévíz Város Turizmusáért díjat 

Molnár Ágnes a szálloda nyitása óta az Európafit oszlopos tagja.
Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni 

Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.
Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

Titkokat őriznek az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái 

Az Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi című fotókiállítást május 4-én nyitják meg Badacsonyörsön.
Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza

Siófokról indul a Tour de Hongrie legizgalmasabb befutó szakasza 

Május 12-én igazi világsztárokkal is találkozhatunk!
Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján

Kedvezmények a főváros hivatalos applikációjának születésnapján 

Május 1-jén ünnepelte az ÉnBudapestem applikációja az első születésnapját.
Szibériai tokhalak a Balatonban?

Szibériai tokhalak a Balatonban? 

A Balatonban megjelenő lénai tokok minden bizonnyal a vízgyűjtőn létesült halgazdálkodási létesítményekből szökhettek meg.
Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő

Nagy Márton Hévízen: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő 

Nemzetgazdasági miniszter: a nyugati világ elöregszik, nő az idősek aránya, ebből adódóan sokkal nagyobb lesz a kereslet az egészségturizmusra.
Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon

Fővárosi fölény az idei Szakma Sztár Fesztiválon 

Harmincöt budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.