21 pályázat a Greennovációs Nagydíj döntőjében

50 pályázatból 21-et juttatott döntőbe a zsűri a III. Greennovációs Nagydíjon.

A szaklapkiadónk, a Professional Publishing Hungary harmadszor hirdette meg a Greennovációs Nagydíjat, de most fordult elő először, hogy nem csak az FMCG szakterületről várt pályázatokat, hanem szinte minden iparágból. A bővítés meghozta az áttörést, 50 nevezés érkezett, a legtöbb a turizmus, a mezőgazdaság, az FMCG, az energetika és a gyártástechnológia területéről.

Öt kategóriába lehetett jelentkezni, a termelő, termék, szolgáltató kategóriába jelentős számú pályázat érkezett. A reklám/promóció kategóriában a szokottnál kevesebben vettek részt, valamint ezek nem hagyományos reklámkampányok voltak, hanem elsősorban társadalmi felelősségvállalási programok, nagyszámú aktív résztvevő bevonásával.

A beérkezett pályázatok mindegyike színvonalas volt, de nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mert sok esetben az almát a körtével kellett összehasonlítania, értékelnie.

Kiemelt szempont volt, hogy olyan innovatív kezdeményezéseket díjazzanak, ahol a pályázó beruházásokat, fejlesztéseket hajtott végre a környezeti terhek csökkentéséért, vagy a fenntarthatóság és a helyi közösségek érdekében. Ezek alapján az alábbi 21 pályázó jutott shortlistre:


A verseny díjátadója március 26-án lesz a Falk1 Rendezvényközpontban 16 órától. Az eseményen (http://www.greennovacio.hu/2013/index.php) bemutatkoznak a kategóriagyőztesek.

A workshopon ezen kívül Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese a hazai környezetvédelmi pályázatokról, trendekről, kormányzati törekvésekről, Petrik Ida, a BCSDH igazgatója a vállalati fenntarthatóság komplex értelmezéséről tart előadást.

A III. Greennovációs Nagydíjra érkezett pályázatokról, díjazottakról Hartay Mihály, környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási szakértő tart értékelést.


Zsűritagok:
Bálint Mária, ügyvezető igazgató, Bálint Analitika
Belák Zoltán, ügyvezető igazgató, Yourcontact
Bódis Gergely, tulajdonos, TONIC
Dr. Bándi Gyula, egyetemi tanár, környezetjog, PPKE Jog- és Államtudományi Kar
Dr. Deák Csaba, stratégiai elnökhelyettes, Nemzeti Innovációs Hivatal
Hartay Mihály, környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási szakértő
Némethi Erika, igazgató, Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete
Petrik Ida, igazgatók, BCSDH
Tímea Balzer, Executive Assistant Manager , Sofitel Budapest Chain Bridge

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.