A brit pubok segítségével

Brit Sör- és Kocsmaszövetség útmutatásai is segíthetik a hazai vendéglátósokat abban, hogy profitáljanak a nemzetközi sporteseményekből. A világ trendjeinek követésére azért is szükség van, mert az 1990-es évek elejéhez viszonyítva legalább negyven százalékkal kevesebb sör fogy Magyarországon.

Bükfürdőn kampányt indítottak a csökkenés megállítása érdekében. Szerintük a cseh és német turisták minőségi kiszolgálása segíthet abban, hogy több sört igyanak legalább a turisztikailag fontos övezetekben. Az Európa Bajnokság kezdete óta 15-20 százalékkal nőtt a sörfogyasztás Bükfürdőn.

A helyi vendéglátósok a Brit Sör- és Kocsmaszövetség (British Beer & Pub Association) elemzéseit is felhasználták mielőtt megfogalmazták sörstratégiájukat. Eszerint a két nemzet a világ legnagyobb sörfogyasztója. A csehek évente 160 liternél, a németek pedig 115 liternél is több sört isznak. A két sörivó nemzet tagjai előszeretettel keresik fel Bükfürdőt, ahol a külföldiek évente 350 ezer vendégéjszakát töltenek. 60-65 százalékuk német nyelvterületről érkezik, de jelentős a cseh vendégek száma is. Ők azok, akik még nyaralásuk idején is csapatokba verődve ülnek be egy-egy helyre, hogy megnézzék az Eb mérkőzéseit. – olvasható Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület közleményében.

A sok külföldi turista és a nemzetközi elemzések arra ösztönözték a település szakembereit, hogy több helyen lehetővé tegyék, hogy a nyaralók élőben nézhessék az Eb eseményeit. Sőt, a meccsek idejéhez igazították nyitva tartásukat is. A vendéglátóhelyek jelentős része többszázezer forintot is befektetett annak érdekében, hogy a német és cseh turisták náluk nézzék a mérkőzéseket. (Plazmatévéket vásároltak, szurkolói sarkokat alakítottak ki, stb)

A bükfürdői vállalkozók szerint: az olimpia is hasonló hatással lesz a forgalomra. A londoni játékok idején 20-25 százalékos növekedést várnak a sörfogyasztásban. A bükfürdőiek várakozásaival cseng egybe a Visit Britain kutatása is. Eszerint az olimpia idején a sportért rajongó londoni turisták több mint 50 százaléka ellátogat majd legalább egy kocsmába. A londoni pubtulajdonosoknak még szemináriumot is tartottak arról, hogyan készüljenek fel az ötkarikás játékokra. A város polgármestere, Boris Johnson a rendezvényen azt mondta, hogy a kocsmák és éttermek óriási szerepet játszanak abban, hogy a látogatók milliói és a londoniak jól érezzék magukat az olimpia ideje alatt. – mondta Kiss Péter, az egyik helyi söröző tulajdonosa.

Pálffy Tamás, a helyi TDM munkatársa elmondta: az átlag vendéglátósnak korábban nem volt szokása fogyasztói kutatásokat olvasgatni a világ egyetlen országában sem, inkább megérzéseikre hagyatkozva alakították ki kínálatukat. Mára azonban ez is megváltozott. A helyi turisztikai szervezetek segíthetnek abban, hogy a hazai turisztikai régiók vendéglői, sörözői, a szállodákkal együtt, közös stratégiát alakítsanak ki annak érdekében, hogy profitálni tudjanak még egy olyan, több ezer kilométerre zajló eseményből is, mint mondjuk az Eb vagy az olimpia.


Jön az Országos Étterem Hét

Jön az Országos Étterem Hét 

Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.
Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.