A főzés forradalma: sütés és gőzpárolás egyben

Nem csak a reformkonyha kedvelőinek, hanem mindenkinek, aki gyorsan és kényelmesen szeretne ízletes és egészséges ételeket készíteni, szüksége van egy gőzpárolóra. A Miele új fejlesztésű, DGC 5080 XL kombi gőzpároló készüléke a legigényesebb háziasszonyoknak és hobby szakácsoknak is megoldást kínál az egyszerűbb és az összetettebb ételek elkészítésében is.

A minőségéről és megbízhatóságáról ismert német márka 45 cm magas beépíthető kombi gőzpárolójának nagyszerűsége a minden eddiginél nagyobb, 39 literes belső terében rejlik. A hagyományos sütő funkcióin kívül – mint az alsó- felső sütés; csak alsó, csak felső sütés; kétszintes grill; intenzív sütés stb.- az új készülék egy gőzpároló tulajdonságaival is rendelkezik. A pároló – az intelligens gőz- és hőmérséklet szabályozó rendszer segítségével- képes minden ételfajtának megfelelő sütési és párolási körülmény megteremtésére. A kevésbé gyakorlott szakácsokat az automata programok segítik, melyek a „Gourmet” üzemmódban személyre szabhatóak , így a rendelkezésre álló időtől és az egyéni ízléstől függ, mennyi ideig tart a sütés. Sokszor alacsony hőmérsékleten, hosszabb elkészítési idővel jobb sütési eredmény érhető el. A Miele felfedezése, az oxigén szenzor, mely méri és szabályozza a sütőtérben levő gőz mennyiségét. A húsok optimális elkészítését az egyedülálló, kábel nélküli húsmaghőmérő tű vezérli. A többi Miele gőzpárolóhoz hasonlóan a gőzelőállítás a párolótéren kívüli történik, így a gőzmennyiség pontosan szabályozható. A víztartály forradalmi módon a gombnyomásra felemelkedő kezelőpanel mögött található, így az helyet teremt a húsmaghőmérő tűnek és a gyűjtőtartálynak is. A tartály a főzés során keletkezett felesleges gőzt összegyűjti, és a vízvezetéken keresztül a szennyvízhálózatba vezeti. A készülék tisztítása pofonegyszerű, hiszen ezt a készüléket is ellátták a PerfectClean sütőtér technológiával. A Miele új készülékével egy exkluzív étterem prémium minőségű ételeit készítheti el saját otthonában.

Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.