Minderre az easyJet fapados légitársaság fedélzeti magazinjának kétoldalas cikkéből derül fény. A cikkben megszólaló Mark Steene „fűszerguru” állítja, hogy a magyar paprikánál ízletesebb nincs.
A minőség és íz szerint osztályozott magyar paprika esetében 9 minőségi szintet különböztetnek meg, míg a legtöbb paprikatermelő ország termékei esetében csupán egy vagy két szint létezik. A paprikánál akár csak a bor esetében - ért egyet a szerző a fűszer szakértővel - ugyanúgy fontos az évjárat. Ennek azonban az hétköznapi fogyasztó nem jár utána.
A cikk szerint a paprika olyan mértékben elengedhetetlen része a magyar kultúrának, hogy nem csupán a konyhában „kerül terítékre”, hanem ajándékként is remekül betölti funkcióját.
Az írás három éttermet is megjelöl, ahol a magyar paprika megkóstolható. Egyikőjük a közelmúltban Michelin csillagot kapott budapesti étterem, a skóciai Aberdeen-ben található Goulash étterem valamint a különleges nevű The Gay Hussar vendéglő a londoni Sohóban.