A fesztiválozók kifejezetten az újdonságokat, az extrém, egyedi ízeket keresték. Ezt bizonyítja, hogy a Nobilis idei különlegessége, a díjnyertes sörpárlat mind elfogyott. A kolbászok közül a kuriózumnak számító békési szilvalekváros kolbász, valamint a Csodaszarvas konyakos pácban érlelt, paprika nélküli kolbásza volt a legnépszerűbb.
A Panyolai Szilvórium legkeresettebb párlata a besztercei szilva volt, de az igazi különlegességnek számító, prémium pálinkaesszencia is nagyon jól szerepelt.
A kolbászok és párlatok mellett a Márton és Lányai pálinkával töltött Lady Levender kézműves bonbonok, a Békési pálinkával ízesített Szamos bonbonok és a Rézangyallal közösen megálmodott ChocoMe táblás csokoládék szintén mind elfogytak
A rendezvény vendégpárlata, a rum és a rum felhasználásával készült desszert-, étel- és
„A három éve megkezdett hagyományt folytatva jövő ősszel a whisky lesz a rendezvény vendégpárlata. Addig is a főzdék már a körte évének jegyében készülnek a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválra, amely a belvárosi Városháza Parkban várja majd vendégeit.” – mondta Maros Róbert, a fesztiválok főszervezője.
A napsütéses hétvége alatt a szombati napon pálinkáztak a legtöbben és a hűvösbe forduló este sem szegte kedvét a több ezer vendégnek. A Romungro Gipsy Band és a Gypo Circus, valamint a 400 féle párlat győzött a hideg idővel szemben.
Forrás: Élelmiszer Online