Kaposvár belvárosába költözött a Szennai Skanzen

2014. március 14-től 3 héten át a Tourinform kaposvári irodájának galériájában várják a Szennai Skanzen munkatársai az érdeklődőket.

A Tourinform kaposvári irodájában az érdeklődőknek lehetőségük nyílik arra, hogy közelebbről megismerjék a múzeum mindennapjait, a skanzenológia módszereit, a permakultúrás gazdálkodási és gondolkodási rendszerre alapozott ökomúzeumi szemléletet, valamint a Belső-Somogy és Zselic sokszínű kultúráját, őrzött hagyományait.

A kaposvári Tourinform iroda galériáján megrendezésre kerülő tárlat keretében az ismeretátadó szakmai programok mellett különböző előadások, kerekasztal beszélgetések és workshopok számárai is lehetőség nyílik.Mikrokiállítás és oktatófilm

A két részből álló galéria belső részén egy mikrokiállítás keretében oktatófilm segítségével kerül bemutatásra a skanzenológia módszere, melyet öt, a Szennai Skanzenből kiemelt emblematikus tárgy és a múzeum történetét megelevenítő információs felületekkel egészül ki. A külső részen pedig egy igazi Skanzen enteriőrbe csöppen a látogató, ami múzeumpedagógiai oktatótérként és információs pontként szolgál a tárlat ideje alatt.

A szakmai programok sorában az elsőre 2014. március 19-én, szerdán 15:00 és 17:00 óra között kerül sor, amire Stepán Kata múzeumpedagógus-oktatásszervező várja az érdeklődőket.

Téma: A Szennai Skanzen pedagógiai lehetőségei a múzeumpedagógiai foglalkozások és a témahetek tükrében.

További három szakmai programon várják az érdeklődőket:

2014. március 26., szerda 15:00-17:00

Téma: Múlt-jelen-jövő! A Szennai Skanzen a változó világban.

Az érdeklődőkkel Aranyos Sándor tagintézmény-vezető beszélget.

2014. április 2., szerda 15:00-17:00

Téma: Teadélután Fogarasi Böskével

A somogyszobi lakóház egykori lakójának karaktere elevenedik meg. Egy csésze gyógytea mellett minden érdeklődőt várnak, akik szeretnének többet megtudni a gyógynövényekről és a múzeum 2014-es programjairól.

2014. április 11., péntek 15:00-17:00

Téma: Mire jó a Szennai Skanzen? Céges rendezvény és csapatépítő tréning Szennán

Helyszín: Tourinform-Kaposvár, Fő u. 8., 82/512-921, kaposvar@tourinform.hu

Információ: Stepán Kata múzeumpedagógus, 82/584-013, 30/894-72-69


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.