A Világ Második Legjobb Állása

Lassan feléhez közeledik az első magyar hivatásos világutazó munkája. A 27 éves budapesti Gyémánt Balázs még 2010 végén jelentkezett A Világ Második Legjobb Állására, amelyet a Tensi hirdetett meg. A többszáz jelentkező közül ő bizonyult a legalkalmasabbnak arra, hogy főállásban tesztelje világszerte a legjobb szállodák ajánlatait, kipróbálja a legizgalmasabb programokat, megkóstolja a legkülönlegesebb ételeket. És természetesen minderről be is számoljon a www.alegjobballas.hu blogon és Facebook-oldalán.

A Világutazónak lenni nemcsak móka és kacagás; hisz az elmúlt 3 hónapban az USA-ban, Mauritiuson, az Amerikai Virgin szigeteken, St. Martinon, a Bahamákon, Olaszországban és Franciaországban járt, így több mint 40.000 kilométert tett meg. Ez akkora távolság, mintha egyszer megkerülte volna a Földet. Fárasztó lehet folyamatosan koktélozni, gourmet ételeket enni, business classon utazni, a világ leggiccsesebb naplementéjében egy profi szakáccsal főzőcskézni, és pillangót kergetni a világ legnagyobb hajójának parkjában. De mindezek mellett Balázs az utazások során kihívásokkal is találkozik, nem menekül az izgalmas szituációk elől. Marseille-ben például a Taxi című film ihletésére a legeszementebb, leggyorsabb taxisofőrt kereste, az Oasis Of The Seas óriási tengerjáró hajó 15. emeletén igyekezett vízisíelni tanulni, strandra leszálló repülőt simogatni, minden helyi ételt megkóstolt, legyen az bármennyire magyar gyomortól távol álló, cirkusziskolába iratkozott, hogy megmutassa a lengőtrapézon végzett munka nehézségeit, Mauritiuson mindent megtett, hogy megtalálja a kihaltnak hitt dodó madarat – de ebben nem járt sikerrel. Találkozott viszont egyéb érdekes élőlényekkel, például Shrekkel és a Kung Fu Pandával is. 

"A legjobban eddig az óriáshajó tetején való szörfözést élveztem, a „repülőgép-simogatás" is hatalmas élmény volt St. Martin szigetén, de nem szabad kihagynom a mauritiuszi vízisíelést és a helyi piacon a chilis-sós ananász kipróbálását, vagy a provence-i levendulamezők illatát, amelyek Van Gogh-ot is megihlették anno. A megszerzett élmények már most megtöltenének egy enciklopédiát " - mondta Balázs, aki eddigi utazásai alatt már 150 órát töltött vízen, 45-öt levegőben, és eddigi kalandjait 5000 fényképen és 30 órányi videón örökítette meg.

Azok, akik követik nem mindennapi élményeit, eddig 14 kisfilmen és 40 blogbejegyzésen keresztül utazhattak vele. Balázs igyekszik a szállodák étterme, medencekomplexuma és a tengerpart különlegességei mellett a célállomások valódi arcát is megmutatni, így például a piaci forgatagot és annak kulturális sokszínűségét. Mindazok, akik nézik, olvassák beszámolóit, valóban szinte testközelbe kerülnek a világ azon részeivel, ahol Balázs éppen megfordul; sőt akár egy darabot meg is szerezhetnek belőle. A Világ Második Legjobb Állásának Facebook-oldalán játszók között hetente egy embernek Balázs ajándékot hoz: igyekszik a helyi különlegességek mellett a lehető leggiccsesebb szuveníreket is megtalálni, hogy a bolondos utazás mosolyt csaljon annak arcára is, aki az ajándékot kapja (világító dodós hógömb, neon-glitteres mágnes).

Az ország első hivatásos világutazója előtt még számos út, felfedezni való táj áll, tehát kalandjai nem értek véget, sőt a java még hátravan. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.