Idén ez a legtöbb pontot elért győztesek közül kettőnél is megvalósult: ez a Chateau Visz (16) és az Enoteca Corso Étterem (13,5) Pécsett. És akkor még nem beszéltünk a „mindentviszgyőztes” Costes-ről (15,5), ahol a régi-új séf, a Michelin-csillagot kikaparó portugál Miguel Rocha tér vissza júniustól ismét a konyhára. A német Erik Schröter elmegy a viszi konyháról, helyére addigi sous-chefje kerül. Pécs sétálóutcájának trendi helye, az Enoteca Corso Étterem is hasonló gondokkal küzd - Kovács Árpád, az új konyhafőnök a napokban áll munkába -, nem véletlenül jegyezte meg Gerendai Károly (tulajdonos, Costes), amikor kihívták átvenni a díjesőt, ha valaki ő pontosan tudja, milyen érzés, amikor elmegy a séf a konyháról, és a helyére kell keresni mást: nagyon rossz. Egyébként ő az a tulajdonos, hangsúlyozta ki Molnár B. Tamás, a Kalauz főszerkesztője, aki azon 1 százalékba tartozik a hazai éttermesek körében, aki kivételesen nem a profitra hajt, hanem talicskával hordta befelé a Costes-be a pénzt a minőség érdekében, amióta átvette (először hatod, majd ötödmagával) a Ráday utcai helyet. „A minőség érdekközössége” megszületett, hangsúlyozta a kiadvány főszerkesztője az Alexandra Könyvesház Párizsi Nagyáruház Lotz Termében, május 27-én megtartott ünnepélyes bemutatóján, ahol az is kiderült, hogy közel az idő, amikor megnyílhat végre a régóta tervezett Gasztronómiai Intézet, ahol a gasztronómia és a minőség áll majd mindenekfelett, és egyben információs és tudásközpont lesz. Szerkesztőségünk, a Vendég & Hotel támogatja a törekvést, és lehetőségéhez képest minden segítséget felajánl az intézet mihamarabbi létrejöttének érdekében.
Az idei év kitüntetettei közül:Az év étterme: Costes; Az év konyhafőnöke: Pethő Balázs (Csalogány26); A magyar gasztronómia reménysége: Széll Tamás (Onyx); Az év legjobb szervize: Fausto’s; Az év felfedezettje: Mogyorósi Gábor (Aranyszarvas); Az év étteremtulajdonosai: Gerendai Károly (Costes), Andrusch Péter (Alabárdos), Csapody Balázs (Kistücsök); Legjobb ár-érték arány: Olimpia; Az év csárdája: Udvarház, Bánd; Az év kifőzdéje. Kádár Étkezde.
Az idei év kitüntetettei közül:Az év étterme: Costes; Az év konyhafőnöke: Pethő Balázs (Csalogány26); A magyar gasztronómia reménysége: Széll Tamás (Onyx); Az év legjobb szervize: Fausto’s; Az év felfedezettje: Mogyorósi Gábor (Aranyszarvas); Az év étteremtulajdonosai: Gerendai Károly (Costes), Andrusch Péter (Alabárdos), Csapody Balázs (Kistücsök); Legjobb ár-érték arány: Olimpia; Az év csárdája: Udvarház, Bánd; Az év kifőzdéje. Kádár Étkezde.