A versenyzők, akik összesen 27 receptet töltöttek fel az „Egy csipetnyi Andalúzia” Facebook oldalra rendkívül kreatívan álltak a kihívás elébe. A győztes például – Csermely Győző, alias GOCK – a témától megihletve alkotta meg ’Andalúz tulipán’ névre hallgató receptjét, amely fantasztikus íze mellett a gyönyörű tálalásával is kivívta a zsűri elismerését.
A megosztott 2. helyezést Kósa Gabriella Sherryben pácolt báránygerince, fügeöntetes tavaszi zöldségekkel alkotása, illetve Hajós Ágnes Serrano-s hurka andalúz módra csicseris rizottóval és olívás krumplipürével finomsága nyerte el. A 3. helyezett a népszerű „Rita konyhája” gasztroportál megálmodója és vezetője, Hadarik Rita Durbincs sültpaprikamártással, olajbogyó krémmel remekműve lett. A facebook követők B.Csánk Györgyi Tepsis pulykáját jutalmazták a legtöbb szavazattal.
Pedig nem volt könnyű a szőrös szívű ítészek kegyeit elnyerni, Bíró Lajos (Bock Bisztró), Vajda Péter (Dining Guide) és Enrique Sánchez (andalúz mesterszakács, ’Cómetelo’ főzőműsor) kíméletlenül köszörülte nyelvét minden fagyasztott hozzávalón, vagy ’agyonsütött’ húson, a június 8-án a Gastropolis Főzőiskola és Gourmet Klubban {http://www.gastro-polis.hu} megrendezett díjátadón.
Az eseményen Enrique egy látványos főzőbemutatóval is elbűvölte a közönséget, akik Naszály Évától (Extenda Magyarország, Igazgató) azt is megtudhatták, hogy az idei versenyt óriási érdeklődés kísérte a közönség részéről. A meglévő közel 3.000 követő mellet több mint ezer új érdeklődő kísérte figyelemmel az eseményeket a facebookon, akik 600-nál is több szavazatot adtak le a beérkezett pályaművekre. A zsűri által kiválasztott legjobb 13 recept mellett ugyanis a közönség is bejuttathatott egy versenyzőt a 14 nyertes közé.
A legjobbakat pedig nem kisebb jutalom várta, mint Enrique Sánchez főzőtanfolyama, amelyet június 9-én tartottak szintén a GASTROPOLIS-ban. A menü klasszikus andalúz ételeket vonultatott fel egy-egy érdekes csavarral, igazi ’Enriqués’ látásmódban: