Átszervezéssel erősít a MICE-piacon Debrecen

2012. januárjától a Hotel Lycium****Debrecen látja el a Kölcsey Központ termeinek hasznosítását a MICE szegmensben.

2012. január 1-jétől a Debreceni Gyógyfürdő Kft. által üzemeltetett Hotel Lycium**** a Kölcsey Központ termeinek MICE szegmensben történő értékesítésével és hasznosításával ebben az üzletágban is hangsúlyosabb szerepet vállal. Kelet-Magyarországon elsőként jelentkezik olyan komplex szolgáltatási csomaggal, amely konferencia- és rendezvényhelyszínt, szállodai vendéglátást, rekreációs kikapcsolódást és gasztronómia lehetőségek széles tárát nyújt az érdeklődőknek.

A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében pedig olyan kulturális és művészeti események, városi nagyrendezvények megszervezésére kerül sor - részben a szezonalitás ellensúlyozására -, amelyeknek a belföldi mellett a nemzetközi vonzereje is jelentős.

Új kollégák és személyi változások a Hotel Lycium****Debrecenben

2011 novemberétől az értékesítési igazgatói feladatokat Ács Mónika látja el, aki a szálloda értékesítésén dolgozott, a szálloda nyitását megelőző pre-opening időszaktól kezdve.

Az értékesítési csapat Horvát Nikolettával egészült ki, aki a ceglédi Hotel Aquarell-ből érkezett és Nagy Enikővel együtt sales coordinator-ként erősítik az értékesítést.

A rendezvények teljes koordinációját Szerdi Zsuzsanna event manager látja el, aki az Aquaticum Termál és Wellness Hotel**** -ből érkezett.

A Hotel Lycium****Debrecen F&B manageri posztját 2011. október 10-től Molnár László éttermi mester tölti be, aki 5 évig a Hajdúszoboszlói Hotel Silver****superior szállodában ugyanezt a pozíciót töltötte be, majd az elmúlt 1 évben a Hotel Corvin Palace ****superior szállodánál a pre-opening időszak vendéglátás területén felmerülő feladatok teendőivel volt megbízva. Mintegy fél éve már, hogy az Átrium étterem konyháját Balog Károly Chef vezényli.

Az ambiciózus, fiatal szakember 10 éves külföldi tartózkodása alatt számos neves konyhafőnökök mellett szerezte tapasztalatait, amelyeket a házban igyekszik kamatoztatni. Célja új dimenziót nyitni a vendéglátásban és a Hotel Lycium életében, kollégája Bardi Balázs segítségével.

Az új étlap kialakításánál sok energiát fektetett a regionális alapanyagok felkutatására, amelyet a modern trendeknek megfelelően, új konyhai technológiával ötvözve kíván bemutatni a nagyközönségnek.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.