A bécsi városhatáron belül 230 szőlősgazda 700 hektáron termeli - zömmel fehér – borait. A 23 bécsi kerületből hatban jelentős a szőlőművelés, a legelterjedtebb fajta a zöld veltelini, a rajnai rizling és a fehér burgundi. Egyre divatosabb ugyanakkor a nagy hagyományokra visszatekintő „gemischter Satz” nevű cuveé is, amelynek jellegzetessége, hogy a különböző szőlőfajták egymás mellett nőnek és együtt is szüretelik őket. A vörös fajták közül a Zweigelt, a kék burgundi és a Cabernet Sauvignon a legelterjedtebb. A megtermelt borok 70%-át a bécsiek maguk isszák meg, elsősorban a „Heuriger”-eknek nevezett kisvendéglőkben.
Bécs városa működteti a 48 hektáros területen gazdálkodó Cobenzl borászatot, amely évente 100 ezer liter bort készít. A budapesti rendezvényen a Senator sorozatból a 2009-es Zöld veltelinit, Sárgamuskotályt és a Wiener Satz-ot nyílt alkalmunk megkóstolni. Az első kettő kifejezetten finom, elegáns bor volt, a Satz élvezetének elsajátítása azonban még el fog tartani egy darabig. Kellemes meglepetésnek bizonyult a két kínált 2006-os vörösbor, a Kék Zweigelt Hofbreiten és a Pinot Noir Bellevue Reserve. A borokat a BorLaBor étterem kiváló fogásai – vadpörkölt, harcsapaprikás, bajor gombatál – kísérték, desszertként a vendéglátók csokoládés, marcipános, mandulás bécsi tortakülönlegességgel, Imperiál tortával kedveskedtek.