A bálozók olyan különlegességeket ízlelhettek meg, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A rendezvényen díjjal jutalmazták az év termelőjét, az év felfedezettjét és az év sikertermékét.
„A megújuló hagyományok” jegyében a báli vacsora fogásait Magyarország hét kiváló és ismert hazai séfje készítette kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával. A menüben olyan különlegességek szerepeltek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj „tatár”, a Szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A szervezők a közelgő böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak. Az ételeket a korábbi „Év borászai” díjat nyert pincészetek nedűi kísérték.
A bálon három kategóriában osztottak ki díjakat. Az Év Termelője elismerést az elmúlt években tanúsított önerős fejlesztések és új eljárások eredményeként Gábor Sándor (Gábriel Bon-bon Manufaktúra) vehette át. Az Év Felfedezettje a megújított termék és az új stratégia okán a Tokaji Borecet Kft. által gyártott Muskotályos Borecet lett. Az Év Sikerterméke kategóriában pedig a legkeresettebb és a legtöbbet értékesített termékként Sáfrány László füstölt pisztrángja diadalmaskodott.