Ismertetése szerint a versenyző csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra számítanak a szervezők. A Tégy Magadért Kistérségi Közösségfejlesztő és Településfejlesztő Közhasznú Alapítvány (TÉMA) szervezi a fesztivált, amely pénteken koncerttel nyílik. A szombati nap a főzés jegyében telik. A háromfős csapatok legalább háromfogásos menüt készítenek, de az előzetes hírek szerint lesz tízfogásos ételsor is. Az alapanyagokat a támogatók jóvoltából a versenyzők megkapják, és a hozzávalókból a barokk kor ízvilágára jellemző ételeket kell készíteniük. Az étkeket szakértő zsűri bírálja Ferenci István mesterszakács elnökletével.
Forrás: MTI