Mesebeli hegyoldal, amely eszményi hely a szőlészkedéshez: ez Iván-völgy, ahol Németh János pincészete található, itt készíti vörösborait. Ő családjának negyedik generációs tagja, akinek meggyőződése, „csak az első száz év borászkodás nehéz, utána már könnyebb a helyzet”. A 2014-es évjáratú borokról kéri, hogy inkább ne beszélgessünk, az idei év trendjeiről viszont szívesen elmondja a véleményét. Szerinte a nagytestű vörösborok divatjának vége, inkább a kevesebb csersavval rendelkező rozék, vörösborok, sillerek ideje jön el. Abban is biztos, hogy a könnyed fehérborok újból visszatérnek: az eddig divatosnak számító rozék helyét veszik át.
Szintén családi vállalkozás a Szekszárd menti hegyoldalak ölelésében található Bodri Pincészet, azonban a Faluhely-dűlőbeli borászat hatalmasabb Némethékénél, egy igazi vendéglátó-komplexum: akár nyolcszáz főt is befogadó rendezvényteremhez kapcsolódó étteremmel, többféle típusú szállással, elegáns wellnessrészleggel. Bodriék a különböző nemzetközi és hazai fajtákból házasított cuvée-jük mellett teszik le idén is a voksukat, a magyaros ételek mellé szerintük a vörösboraik nagyon illenek. Azonban azt is pontosan tudják, hogy idén divatba jönnek a fehérborok, közülük viszont csak a prémiumminőségűek, és Bodriék szerint emiatt idén idehaza sokan válogatnak az import-fehérborkínálatból. A könnyed, gyümölcsös rozék is divatosak maradnak, a nyár másik slágerei lesznek.
Helyi vörös- és rozéborok mellett teszi le a voksát Takler András, aki testvérével együtt ugyancsak ősi családi hagyományt folytat: ők a tizedik generáció képviselői a borkészítő Taklerek közül. Meg is indokolja, miért épp a szekszárdi borok lesznek idén divatosak: mert nincsenek agyonbarrikolva, túlérlelve, tele tanninnal, hanem többségükben könnyedek, gyümölcsös tartalommal telítettek. Emiatt nyerik sorra tételeikkel a szekszárdi borászok a hazai és a nemzetközi versenyeket, és ne feledjük, 2014-ben az év borásza is szekszárdi illetőségű. Azok a borok keresettek idén, fejti ki véleményét a szakember, amelyekben az adott borvidék elementárisan van jelen, azaz kortyról kortyra tetten érhető, mégsem olyan intenzitással és lehengerlő erővel, hogy már az első pohártól „padlót fog” a kóstoló. A szekszárdi borok pedig épp ilyenek – ezért vár jó évet a környék kínálatának Takler András.