Melyik a legbiztonságosabb légitársaság?

Reggelire hívta partnereit és a sajtó képviselőit csütörtökön az El Al izraeli nemzeti légitársaság. 

Az eseményen Váradi János, aki június elseje óta végzi a légitársaság hazai képviseletét, elmondta, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az eseményt, hogy közelebb hozzák a hazai utazási irodásokhoz a légitársaságot. Terveik között szerepel, hogy szeptember 9-én, a Bálint Ház Révay utcában tartandó rendezvényéhez kapcsolódóan izraeli utazási napot tartanak, ahol az izraeli turisztikai kínálatot ismerhetik meg az utazási irodások valamint a nagyközönség.

Prezentációjában elmondta, hogy habár a magyar piacon csak a Budapest-Tel Aviv járattal van jelen a társaság, széles nemzetközi hálózattal rendelkeznek. A légitársasággal világszerte 35 úti cél érhető el közvetlenül, 40 repülőgéppel rendelkeznek, amelyek hetente 460 utat teljesítenek. Váradi János hangsúlyozta, célja, hogy Eilat egyre népszerűbb desztinációvá váljon a magyarok körében. A szakember Izrael fő vonzerei mellett az aktuális népszerű eseményekre is felhívta a figyelmet, ilyen volt a magyarok körében is népszerű, első alkalommal megrendezett jeruzsálemi nemzetközi maraton,  az Eilatban rendezett 2012-es európai triatlon bajnokság, illetve az izraeli operafesztivál, melyre remélhetőleg jövőre még többen látogatnak el hazánkból is.

A légitársaságot négy egymás utáni évben is a világ legbiztonságosabb légitársaságának választották, a magas fokú biztonságról győzte meg a hallgatóságot Abramovich Shalom, a légitársaság hazai biztonsági főnöke is, aki ismertette a biztonsági ellenőrzések menetét. Elmondta, vannak olyan utazók, akik zavarónak tarják az ellenőrzéskor felvetett kérdéseket, sokan azonban éppen a nagyfokú biztonság miatt választják a légitársaság járatait.

Életében legalább egyszer mindenkinek fel kell keresnie Izraelt, hangsúlyozta Ilan Mor, izraeli nagykövet, aki elmondta, azon dolgoznak, hogy minél több magyar utazzon el a közel-keleti országba. Az utazásokat tekintve Izrael 1:5 arányban vezet, mondta el. Onnan Magyaroszágra évente 50 000-ren jönnek, míg Magyarországról Izraelbe mindössze 13 000-en utaznak. A nagykövet hangsúlyozta az izraeli emberek közvetlenségét, barátságosságát, amellyel szerinte a közel-keleti országok közül a legközelebb állnak az európaiak mentalitásához. Kitért az ország gazdasági erősségeire, hogyan váltak az alapvetően mezőgazdasággal foglalkozó országból a high tech fellegvárává. A tavalyi évben Izrael GDP-je elérte a 217 milliárd dollárt, ami 4,8%-os növekedést jelent. A 8 millió lakosú ország számos náció olvasztótégelye, az egyetlen közel-keleti demokratikus államban közel 200 000 magyar él.

Az ország turizmusáról elmondta, 2012 első 5 hónapjában 1,42 millió nemzetközi vendéget fogadtak, amely a rekordévnek számító 2010-es vendégszámot 4%-kal haladja meg. Csak májusban 321 000 nemzetközi turista érkezett Izraelbe, ami szintén 4%-kal több, mint a tavalyi vagy 2010-es szám. 2010-ben egész évben 3,4 millió turistaérkezést regisztráltak, az idei évre szeretnék, ha ez a szám elérné a négymilliót. A nagykövet szerint a magyarok a média egyoldalú tájékoztatása miatt nem ismerik igazán Izraelt, ezért az országot mindenkinek saját szemével kellene látnia, megtapasztalnia. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.