A szlovák riporterek 15 részből álló riport sorozatot készítenek „Élet a Dunán” címmel a forrástól a deltáig. A Budapest-Közép Dunavidék Regionális Marketing Igazgatóság munkatársai Esztergomban találkoztak a Slovensky Rozhlas - Szlovák Rádió riportereivel. Ellátogattak az esztergomi Duna múzeumba, ahol interjút készítettek a múzeum marketing és PR munkatársával, megnézték az Esztergomi Bazilikát, majd Visegrádon a Thermal Hotel Visgerád igazgatójával Nádas Gáborral készítettek interjút.
A Visegrádi Reneszánsz Étteremben Zeller Róbert tulajdonos beszélgetett a rádió munkatársaival az étteremről és a Duna jelentőségéről a Dunakanyar menti szolgáltatók számára. A visegrádi rév kikötőben egy hajóskapitánnyal is sikerült interjút készíteni, aki a Dunával kapcsolatos személyes tapasztalatait mesélte el a rádiósoknak.
Visegrád után Szentendrére is ellátogattak a szlovák riporterek, ahol a szentendrei Tourinform Iroda vezetője adott interjút a Duna menti életről és a Dunával kapcsolatos idegenforgalmi szolgáltatásokról és rendezvényekről.
A rádiósok szeptember 4-én Budapesten folytatták a riportsorozat készítését ahol megnézték Budapest legnagyobb látványosságait és a témához kapcsolódó látnivalókat, majd a Margitszigeten a kajak-kenu túrákról beszélgettek a helyi szolgáltatókkal.
A riporterek a Budapesten és a Dunakanyarban gyűjtött gazdag és változatos anyagot a következő napokban a Duna mentén bővítik.