Ezek a legkreatívabb hazai produktumok

Megszületett a hazai kreatívszakma toplistája a Highlights of Hungary szavazása alapján. Az eseményt szervező Super Channel csapata egy díjátadó záróeseményen mutatta be a lista élmezőnyét. A szavazatok alapján a tavalyi év legjobb kreatív tartalma az On The Spot volt.

Eredményt hirdetett a Highlights of Hungary nevű projektjén a saját megfogalmazása szerint a „kreatív szektor értékmenedzsmentjével” foglalkozó Super Channel. A csapat arra vállalkozott, hogy összegyűjti a tavalyi év legjobb hazai kreatív tartalmait, sok területet lefedve, kifejezetten kategóriák nélkül. Az előválogatásra szakembereket kértek fel. A kurátori csapat tagjai voltak többek között Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál ügyvezető igazgatója; Oltai Kata, kurátor és művészettörténész; Jedlicska Márton, a Kirowski Isobar kreatívigazgatója és Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője is.

A Highlights of Hungary jelöltjeit a kezdeményezés hivatalos honlapján gyűjtötték össze. A kurátorok által összeállított listát ezek után közönségszavazásra bocsátották. A szavazás lezárásáig, a rendelkezésre álló két hét alatt közel 10 000 szavazat érkezett. A szavazatok véglegesítése és összegzése után állt össze 2013 magyar kreatív toplistája.

A Highlights of Hungary díjátadóját az egyik jelölt helyszínen, a Kocka bárban rendezték meg február 13-án. A záróeseményen jelen voltak a hazai kreatív ipar szereplői, a kurátorok és az 55 jelölt nagy része is. Az online szavazás eredménye alapján 2013 legjobb kreatív tartalma az On The Spot lett. A csapatot a Kirowski Isobar kreatívigazgatója, Jedlicska Márton jelölte a Highlights of Hungary listára. Cseke Eszter és S. Takács András jelenleg épp Mexikóban forgatnak, de a díjátadóra Skype-on ők is becsatlakoztak és a rövid köszönő beszéd során András a csapatmunkát emelte ki. A díjat Gál Krisztián, az On The Spot line-producere vette át a helyszínen.

A Highlights of Hungary kezdeményezéssel egy olyan sorozat elindítása a szervezők célja, amely nem nélkülözi a szakmai alapokat, kurátori szemléletet, de kategóriák nélkül, a nagyközönséget is bevonva ad színes képet a hazai kreatívszektor produktivitásáról, sikereiről. A Super Channel közleménye szerint ezzel a szerepvállalásával is növelni kívánja a kreatív tartalmak iránt nyitott közönség elérését, bevonódását a szektor mögött felsorakozó kritikus tömeg, a nagyobb társadalmi bázis felépítése érdekében. A célok között szerepel az is, hogy a projekten keresztül a teljes szektor nagyobb publicitást kapjon a hazai és a nemzetközi médiában egyaránt.

A helyezettek és a teljes lista elérhető a Highlights of Hungary 2013 honlapján.

A Highlights of Hungary 2013 első tíz helyezettje

1. On The Spot
2. Ma este Színház
3. Szeged Time Lapse 2013
4. Merényi Bicycles
5. BP Shop
6. Punnany Massif 10 éves jubileum
7. Budapest100
8. Hosszúlépés. Járunk?
9. Menjek/Maradjak: New York
10. BS nagyszínpad installáció

Forrás: Kreatív Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.