Félidőn túl a martfűi beruházás

Félidején túl van a Martfű Termál SPA egészség és rekreációs központ szolgáltatóházának építése, jelentette be november 28-án Martfűn Tomasovszky László tulajdonos.

A szolgáltatóházat, amely wellness-központot, és 300 fős konferenciatermet foglal magában, jővő júniusban adják át, alig egy évvel az idén májusi alapőkőletétel után. Tomasovszky László elmondta, a mostani fejlesztés egy komplex, egymásra épülő beruházás-sorozat része. 

Martfű Termál SPA szolgáltatásainak minőségi fejlesztése az ÉAOP-2009-2.1.2 pályázaton 199,19 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek el, mellyel a sajtótájékoztató idején éppen ott járt ellenőrök mindent rendben találtak. A tervek szerint a következő évben befejezik a vízi színpad nézőterének építését, amely az elmúlt évben az Örökzöld Tisza Fesztivál egyik helyszíne volt.

A 3000 négyzetméteres szolgáltatóházban lesz a korszerű, nagyobb befogadó képességű öltöző, wellness részleg (szaunák, konditerem, pihenők, sóbarlang, masszázs), játszószoba, akár 300 fő befogadására alkalmas, szekcionálható konferencia terem.

A földszinten kap helyet 3 bérbe adható üzlethelyiség (fodrászat, kozmetika, ajándékbolt), valamint a mosoda. Az épület szolgáltatásai több módon érhetők el: az uszoda érintése nélkül, az uszodán keresztül vagy a szállodából közvetlenül. Így a szolgáltatások a szállóvendégeken kívül a nagyközönség számára is elérhetőek lesznek. Az épület megteremti a többlépcsős szolgáltatás lehetőségét. A jelenlegi fürdőszolgáltatások, mint alapszolgáltatások megmaradnak.

Nem titkolt szándékuk, hogy Martfű kulturális központtá váljon, ezt szolgálja az idén megtartott „Dokumentumfilmek a vidékről” nemzetközi filmszemle, amelyet minden évben megrendeznek majd. A fesztiválról Bali István, az egyik főszervező adott tájékoztatást, majd Szitnyai Jenő, aki a fesztiválon első díjat nyert, a vidéki életről készített dokumentumfilmek fontosságát emelte ki.

A Martfű Termál SPA több neves szakmai díj nyertese:
  • 2009-ben a második legszebb 3*** szálloda,
  • több alkalommal Jász-Nagykun-Szolnok-Megye turisztikai minőségdíjas (szálláshely, fürdő, étterem kategória)
  • I. Örökzöld Tisza Fesztivál – Turizmus ZRT Észak Alföldi Régió ajánlásával rendezvény.
  • II. Örökzöld Tisza Fesztivál – minősített fesztivál cím elnyerése.

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.