Az Apetito étterem és kávéház tulajdonosai között találjuk Jakabffy Lászlót, az Alabárdos egykori vezetőjét.
Az Apetito elsőként keresetlenségével ragadja meg az arra járót: a hatalmas üvegablakok mögött nagy, átlátható tér: balra a kávézó, jobbra az étterem. Semmi mesterkéltség, csak elegáns, mediterrán hangulat. Ide egy kávéra vagy egy csésze levesre is be lehet ülni, sőt 24-féle minőségi bort is kóstolhatunk pohárral. Ezt a Magyarországon jelenleg egyedülálló ENOMATIC boradagoló rendszer teszi lehetővé, amely eltérő hőmérsékleten, oxigéntől elzárva tartja a különféle borokat.
Mit sem érne mindez persze színvonalas, innovatív konyha nélkül. Az étterem egyik specialitását azok az – Apetito elnevezésben is jelzett – étvágygerjesztő gourmet fogások jelentik, amelyekből egykettőt előételnek is fölfalhat az ember, de uzsonnaként egy pohár bor mellé is kiváló kísérő lehet bármelyikük. Lenyűgöző a választék a forró paprikakrémmel tálalt sült libamájtól a vargányás kanapén át a friss zöldspárgáig. A főételek közül a szivarfüstön érlelt sertésszüzet emeljük ki erdeigomba- mártással és hagymalekvárral. Az étterem célcsoportjának tekinti a Várban megforduló hazai és külföldi turistákat, a környékben dolgozókat és az étteremjáró fiatalokat. Rendezvényekre húsz fős különterem áll rendelkezésre.