Oláh Ingrid, az üzlet vezetője elmondta, hogy ősztől új programot indítanak a Matheus Pálinka és Kávéházban, a többszörösen díjnyertes magyar Matheus pálinka kóstoltatását tervezik bevezetni szervezett keretek között. Csoportosan és egyénileg is lehet erre jelentkezni, a programot már 2 főtől ajánlják, de akár hetvenen is kóstolhatnak egyszerre.
A kínálás közben a pálinkafőzés történetét, a pálinkaházat, valamint a pálinkákat bemutató filmet vetítik. Nagyobb társaságok részére a pálinkamester személyesen ismerteti a pálinkákat, vezeti a kóstolást. A gasztronómiai szakértőtől megtudtuk, hogy a Matheus Pálinkaház ötvözi a ferences szerzetesektől kapott évszázados tudást, az érlelési és lepárlási tradíciókat, korunk elvárásait, a minőség iránti elkötelezettséget.
A belföldi piac különlegessége az egyedülálló 50 és 60 fokos Matheus pálinka, egyedisége a színében is rejlik, ugyanis hazánkban a pálinka zömmel színtelen, ellentétben a Matheus pálinkával, melynek különleges színét az eperfahordóban érlelés adja. A 200 éves recept alapján a XXI. századi technikával készült pálinkák kimagaslóan jó minőségűek, amelyet bizonyít számtalan elismerés, amelyet az elmúlt időszakban kaptak.
Negyvennégy fokos fürtös meggypálinkával indult a kóstolás, majd birspálinka, fekete ribizliből, illetve barackból készült nedű következett. A kóstoló program keretében lehetőség nyílt a pálinka történetéről, a pálinkakészítésről és a pálinkaházról szóló film és a pálinkakutató nyelvészprofesszor által összeállított állandó pálinkatörténeti kiállítás megtekintésére is.