Együttműködésben a legjobb osztrák éttermeket tömörítő BÖG szövetség (www.boeg.at) tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof étteremmel, egész szeptemberben magyaros étel-ital kínálattal népszerűsítik a magyar konyhát, miközben a vendégek az MT Zrt. segítségével átfogó képet kaphatnak a hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is. Az elmúlt évben bejáratott akció sok visszatérő vendéget vonz, akiket a magyar konyha csábító ízei és a hungarikumok rabul ejtettek. Egy Bécs belvárosában található magyar étteremben (www.ilonastueberl.at) pedig az év minden szakában találkozhatnak a látogatók az MT Zrt. információs kiadványaival. A hungarikumok és a magyar gasztrokultúra értékeinek mind szélesebb körben való elismertetése érdekében az MT Zrt. folyamatosan szervez magyarországi tanulmányutakat gasztronómiai szakértők és újságírók részére.
Legutóbb ezt a célt szolgálta Ausztria vezető gasztronómiai lapja, a GUSTO Magazin újságírójának tanulmányútja is. Az Zrt. kezdeményezésére megvalósult sajtóút alapján a félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin szeptemberi száma 5 oldal terjedelmű, parádés összeállításban ajánlja olvasói figyelmébe Pécs és környékének felfedezését, s a helyi konyha kipróbálását. A magazin on-line kiadása 28 oldalas diaprezentációban foglalja össze a cikk lényegét, amely megtekinthető itt: www.gusto.at/channels/722/main.shtml. E magazin egyik korábbi száma, ugyancsak az MT Zrt. közreműködésével 6 oldalas összeállításban mutatta be a felfedezésre ajánlott Kelet-Magyarország csodáit, gasztronómiai különlegességeit. A cikkben kiemelték a helyi tradíciókra épülő mézeskalács-készítés és a pálinkafőzés művészetét. Az MT Zrt. bécsi irodája által szervezett rendezvények többségén promóciós céllal bemutatásra kerülnek a hazai hungarikumok. Ausztriában különösen népszerűek a magyar pálinkák, amelyek az osztrák Destillata versenyen (www.destillata.at) zsinórban nyerik az érmeket. A témában további információ elérhető a külképviselet honlapjáról, innen: http://www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php