Gasztrokultúránkkal is kampányol az MT Zrt. Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete – folytatva a hazai kulturális programok és a gasztronómiai kínálatunk népszerűsítését Ausztriában, – szeptemberben a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezi a hangsúlyt.

Együttműködésben a legjobb osztrák éttermeket tömörítő BÖG szövetség (www.boeg.at) tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof étteremmel, egész szeptemberben magyaros étel-ital kínálattal népszerűsítik a magyar konyhát, miközben a vendégek az MT Zrt. segítségével átfogó képet kaphatnak a hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is. Az elmúlt évben bejáratott akció sok visszatérő vendéget vonz, akiket a magyar konyha csábító ízei és a hungarikumok rabul ejtettek. Egy Bécs belvárosában található magyar étteremben (www.ilonastueberl.at) pedig az év minden szakában találkozhatnak a látogatók az MT Zrt. információs kiadványaival. A hungarikumok és a magyar gasztrokultúra értékeinek mind szélesebb körben való elismertetése érdekében az MT Zrt. folyamatosan szervez magyarországi tanulmányutakat gasztronómiai szakértők és újságírók részére.

Legutóbb ezt a célt szolgálta Ausztria vezető gasztronómiai lapja, a GUSTO Magazin újságírójának tanulmányútja is. Az Zrt. kezdeményezésére megvalósult sajtóút alapján a félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin szeptemberi száma 5 oldal terjedelmű, parádés összeállításban ajánlja olvasói figyelmébe Pécs és környékének felfedezését, s a helyi konyha kipróbálását. A magazin on-line kiadása 28 oldalas diaprezentációban foglalja össze a cikk lényegét, amely megtekinthető itt: www.gusto.at/channels/722/main.shtml. E magazin egyik korábbi száma, ugyancsak az MT Zrt. közreműködésével 6 oldalas összeállításban mutatta be a felfedezésre ajánlott Kelet-Magyarország csodáit, gasztronómiai különlegességeit. A cikkben kiemelték a helyi tradíciókra épülő mézeskalács-készítés és a pálinkafőzés művészetét. Az MT Zrt. bécsi irodája által szervezett rendezvények többségén promóciós céllal bemutatásra kerülnek a hazai hungarikumok. Ausztriában különösen népszerűek a magyar pálinkák, amelyek az osztrák Destillata versenyen (www.destillata.at) zsinórban nyerik az érmeket. A témában további információ elérhető a külképviselet honlapjáról, innen: http://www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.