A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által támogatott műhelyen szó lesz arról, hogy miképp lehet a piacon egy termékkel megjelenni, miképp lehet üzemeltetni egy helyi termelői piacot, de hallhatnak előadást a badacsonyi borvidék jövőjéről, illetve a vidékfejlesztés lehetőségeiről.
Az élelmiszer-termelés, azon belül a minőségi, autentikus és hagyományos élelmiszerek piaca folyamatosan bővül. A vásárlók egyre inkább előnyben részesítik azokat az élelmiszereket, amelynek nemcsak az eredete ismert, hanem akár maga a termelő is. A gazdapiacok, a termelői piacok növekvő száma jelzi, igény van ara, hogy a helyi termelők közvetlenül megjelenjenek termékeikkel, ne csak közvetítőkön keresztül.
A szervezők célja egy olyan műhely szervezése Badacsonytördemicen, mellyel a termelők aktuális információt és tudást kaphatnak, valamint a már gyakorló termelők a jó példákat bemutatják, így később a háztáji jó minőségű terményeket egységes fellépéssel fair trade rendszerben tudják értékesíteni a piacon. Céljuk továbbá olyan piaci modell felállítása, amely minőségi termelésre összpontosít a mennyiségi termeléssel szemben.
Információk:
- A szakmai műhelyen bármely helyi termelő, gazda részt vehet.
- A rendezvényen péntek és szombat este a helyi termelők termékeit lehet megkóstolni.
- A rendezvény fővédnöke Vollmuth Péter Badacsonytördemic polgármestere
- A program a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.
- A rendezvény helye: 8263 Badacsonytördemic Hősök útja 12.
- A rendezvény ideje: 2013. április 26 (16.00), április 27 (15.00) és április 28 (10.00)
- A program letölthető a www.labditherm.hu oldalról
Forrás: Élelmiszer Online