Tisztelt Kollégák, Versenyzők!
Minden évben új kihívásnak tekintjük amikor a verseny megrendezését eltervezzük. Az ismert gazdasági helyzet nem könnyíti meg munkánkat, és az iskoláknak, munkahelyeknek is meg kell gondolni, hogy hol és hány versenyzővel tudnak indulni. Tény, hogy ezekre a versenyekre szükség van, hiszen a sikerélményen túl lehetőség van a tudásszint felmérésére, új technikák, trendek megismerésére is.
Bízunk benne, hogy a tavalyi indulók magas létszáma az idén sem csökken, és sikerül egy jó hangulatú, mindenki számára sikeres rendezvényt létrehozni.
2011-ben 119 versenymunka, 147 versenyző vett részt és 20 iskola indította tanulóit,
Az idei Pelikán Kupa is a Szolnoki Főiskola CAMPUS (5000 Szolnok Tiszaliget sétány) épületének aulájában 2012. április 21-én (szombat) kerül megrendezésre.
Ezúton kérünk minden kollégát és versenyzőt, hogy jelenlétükkel, munkájukkal emeljék a verseny színvonalát és öregbítsék hazánk gasztronómiai hagyományait.
Bízunk benne, hogy jó szervezéssel és a színvonal tartásával az elkövetkező években is ott szerepelhetünk a hazai versenyek között.
A verseny fő támogatója: Szolnoki Főiskola
A verseny fővédnöke: JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A bemutatott alkotások értékelését elismert, magas szaktudással rendelkező hazai zsűritagok végzik, döntésük megfellebezhetetlen.
Versenykategóriák:
„A” kategória: szakács-hidegkonyha
„B” kategória: szakács-melegkonyha (melegen elképzelt-hidegen bemutatott)
„C” kategória: cukrász
„D1” kategória: hidegkonyhai artisztika
„D2” kategória: cukrász artisztika
„F” kategória: felszolgáló
szakács tanuló
cukrász tanuló
felszolgáló tanuló
A verseny időpontja: 2012. április 21. szombat
A verseny helyszíne: Szolnok, Tiszaliget
(Tiszaliget vége, a körforgalomnál)
Szolnoki Főiskola CAMPUS Főépület aulája
A résztvevők 2012. április 21-én reggel 6 órától vihetik be alkotásaikat és a díszítéshez használt eszközeiket a verseny helyszínére.
A versenymunkák elhelyezésére 9 óráig van lehetőség.
Asztalméret: 80 x 100 cm. Ettől eltérő igényeket kérjük jelezni.
A dekorációról és a munkájuk megnevezésének kiírásáról a versenyzők maguk gondoskodnak.
A szponzorok vagy támogatók megjelenítését a zsűrizés után lehet kitenni a versenymunkák mellé.
A versenymunkák értékelése 9 – 11 óráig tart.
A verseny értékelése arany-, ezüst-, bronzérmek és oklevél díjazással valamint különdíjak odaítélésével történik.
A feldíszített asztalok 11 órától 16.30-ig megtekinthetők a nagyközönség számára.
A verseny időtartama alatt különböző kóstolók, bemutatók, büfé áll a közönség és a versenyzők rendelkezésére.
Eredményhirdetés: 16.00 órakor a CAMPUS aulájában
Nevezési határidő: 2012. április 16. hétfő
A nevezés módja:
A jelentkezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük elküldeni:
Pálszabó Mihály 5000 Szolnok Rét út 48.
E-mailen: ([email protected])
Versenymunkánként nevezhető versenyzők létszáma max.: 2 fő lehet.
Nevezési díj:
- versenymunkánként 3000 Ft.
- tanuló kategóriákban nevezési díj 1000 Ft/fő
(2 személyes csapatoknál összesen 2000 Ft)
A nevezési díjat a helyszínen lehet befizetni.
A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekben keressék:
Pálszabó Mihály
mesterszakács, a francia gasztronómia lovagja
JNSZMKIK mestervizsga bizottság elnöke
A felkészüléshez jó egészséget, a versenyhez sok sikert kívánunk.
Szolnok, 2012. március 01.