A vendégek több mint hetven százaléka soha nem használja a szállodai minibárt. A GO Airport Express és a GO Group, LLC által végzett felmérés szerint a vendégek kevesebb mint négy százaléka fogyaszt rendszeresen a minibárból, húsz százalékuk pedig alkalmanként. A 733 válaszadóval készült felmérés alapján a vendégek szerint a minibár kínálata túl drága, ezért sokan máshonnan beszerzett élelmiszereket, italokat tartanak benne.
A férfiak közül a legtöbben alkoholtartalmú italokat vesznek ki a minbárokból. A nők többnyire palackozott vizet és egészségesebb ételeket – gyümölcs vagy müzliszeletet – választanak.
„A mai utazók sokkal tudatosabbak vásárlói döntésekben és egészségügyi téren – mondta John McCarthy, a GO Airport Express elnöke. – A sikeres szállodák kezdenek reagálni a megváltozott preferenciákra, és ezek alapján rendezik át kínálatukat.”
Forrás: www.ehotelier.com