Ehhez minőségi alapanyagokra van szükség – tette hozzá. Leszögezte, hogy a jó minőségű, egészséges helyi élelmiszer-termelés és árusítás a kormány intézkedéseinek köszönhetően határozottan megélénkült.
Tóth Katalin aláhúzta, a gasztronómia fontos szerepet tölt be egy ország kultúrájában, a szakácsművészet, az étkezési kultúra pedig meghatározó az országok megítélésében. Szavai szerint a szakácsművészek, cukrászok, pékek és vendéglátó szakemberek hazájuk nagykövetei.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül, a Tata és Környéke Regionális szervezet 12. alkalommal rendezte meg a Farsang Kupát. A gasztronómiai verseny Magyarország rangos fesztiváljai közé tartozik, melyre határon túlról is egyre többen érkeznek. Idén először dél-koreai szakács is indult a versenyen.