A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár idei különlegessége az új elrendezés volt, mivel a fellelhető 5000 ízt hét magyar és négy határon túli magyar régió szerint rendezték be. Így a látogatók közül bárki együtt kóstolhatta például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi pisztránggal. A vásáron debütált nagyközönség előtt először a magyar kaviár is, amelyet 8 éves előkészület után tudtak elkezdeni készíteni Békés megyében. A látogatók szavazatai alapján a vásár termelője idén márciusban a mézkülönlegességeket készítő Mézmúzeum lett. Második helyen a Békésszentandrási sörfőzde, míg a harmadik helyen a Sonka Mester végzett - írja záróközleményében a szervező cég.
A szervezők célja most is teljesült: a vásáron ugyanis 17 000 látogató több tízmillió forint értékben vásárolt magyar termelőktől származó különleges magyar ízeket. Az elmúlt egy év sikereit látva a szervezők új helyszíneken népszerűsítik majd a magyar ízeket és országszerte szeretnének új boltokat is nyitni. Ilyen új helyszín lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol 16 pavilonban találkozhatunk újra a magyar termelőkkel. Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint: „Egy éve kezdtük el népszerűsíteni a magyar ízeket és az óta töretlen a siker. A mostani vásár is bebizonyította, hogy a minőségi magyar termék iránt igenis van kereslet. Ez motivál minket abban, hogy folytassuk az általunk megkezdett utat, ezért keresünk új helyszíneket és ezért szeretnénk országszerte új boltokat nyitni. Legközelebb Szegeden nyílik Kézműves Magyar Ízek üzlet.” (Sajtóközlemény)