A rendezvény apropóját a Convotherm termékcsalád negyedik generációjának megjelenése adta, melyet a márkától megszokott német precizitással, közel négy év kutatómunka után kezdtek el értékesíteni, immáron Magyarországon is.
A főzőbemutató két főszereplője Christian Galler és Várnagy Attila volt, akik a cég képviseletében élőben prezentáltak mindent, amit érdemes tudni a gépekről. A világ második legnagyobb kombisütő-gyártójának története után kezdődött meg annak a hét fogásnak az elkészítése, melynek során kiderült, mennyi új funkció és lehetőség rejlik a C4-ben.
Az ízletes bruschetták és különleges parmezán chipsek elfogyasztása után tíz perccel már a grillezett zöldségeket tálalták. Ennek kapcsán Várnagy Attila elmondta, hogy olyan megbízhatóan pontos a hőmérséklet beállítása, rakhatjuk bármennyire tele a sütőt, hogy például a cukkini és a padlizsán sem kívánt előfőzést, mégis ízes, de szilárd állagú maradt. Ráadásul az öt különböző tepsiben más-más sütési idő lett beprogramozva, és ha ez nem lett volna elég látványos, a legalsó részen már sült a kacsamell, mely a beszerelt maghőmérő egyidejű használatának köszönhetően kívül ropogós, belül tökéletes rózsaszínű lett.
Várnagy Attila laza könnyedséggel gyártotta a gasztronómiai csodákat, amiben jócskán szerepe volt a Convotherm párolójába szerelt intelligens, digitális rendszernek, mely mindig jelzi mikor van kész az étel, mikor melegedett fel a sütő, és akár azt is, hogy melyik receptnek megfelelően mi a következő lépés, amit el kell végeznünk.
A főzőbemutató azt is bebizonyította, hogy teljesen mindegy, hogy éppen a molekuláris gasztronómiáról vagy egy egyszerű rántott szeletről van szó, a Convotherm 4 gyorsasága és megbízhatósága garancia a sikerre. Az utóbbi fogás érdekessége volt, hogy az olajat egy porlasztókészülékkel oszlatták el a nyers húsokon, hogy aztán a színük, az illatuk és az ízük is a legjobb vasárnapi ebédre emlékeztesse az embert. Ahhoz képest, hogy hét különböző ínyencséget fogyasztottak el a vendégek, a szakács és a berendezések meglepően tiszták maradtak az esemény végére. Ehhez kapcsolódóan kiemelték, hogy a C4 tisztítórendszere amellett, hogy energiatakarékos, úgy van kialakítva, hogy a vegyszerrel egyáltalán ne kelljen érintkeznie a kezelő személyzetnek. Ráadásul egy beállítás helyett 3x4 alapprogram használható, melyeket a sütő szennyezettségétől függően lehet elindítani.
A főzőshow végén, a kedves desszertként emlegetett csokitorta elfogyasztása után Hamvas Zoltán, a Bocuse D’Or magyarországi elnöke is csak megerősíteni tudta, hogy jó döntés volt a rangos főzőversenyre a sütőberendezések közül a Convotherm 4-et választaniuk.
Forrás: Vendég & Hotel