A három szakmát – szakács, cukrász, pincér - magában foglaló csapatverseny célja a diákcsapatok felkészültségének megmutatása, a szakmai újdonságok megismerése, valamint a hazai szakma összekovácsolása mellett a nemzetközi kapcsolatok ápolása és fejlesztése. Egyben lehetőség a hazai szakiskolák munkájának a külföldi kollégákkal való megismertetésére.
A meghívásos versenyen a hazai vendéglátóipari szakiskolákon kívül hat ország szakiskolái is képviseltették magukat. Az idei évben Németországból, Finnországból, Dániából, Szlovákiából, Ausztriából és Lengyelországból érkeztek versenyzők.
Az idei év mottója az “Esküvő után keresztelünk” volt. Mindhárom szakmában az országra vagy tájegységre jellemző keresztelői szokások, ételek bemutatása volt a feladat, az európai gasztronómiai irányzatok figyelembevételével. A zsűri a hazai és nemzetközi porondon elismert magyar szakemberekből állt, akik külön értékelték a magyar és a külföldi csapatokat, amelyek alapján első, második és harmadik kategóriába sorolták a csapatokat. A háromnapos verseny a szombati búcsúvacsorával zárt, s a győztesek egy vándordíjjal térhettek haza.