Kié lesz a világ második legjobb állása?

Az ausztrál Queensland Turisztikai Hivatalának nagy sikerű 2009-es kampányán felbuzdulva a Tensi Kft. meghirdette a világ második legjobb állását.

Most nem szigetgondnokot, hanem világutazót keresnek, aki fél évig az utazási iroda világutazójaként ellátogathat a legszebb turistahelyekre, és emellé 1.000.000. forintnyi költőpénzt is kap.

A legjobb pályázó féléven át havonta egy különleges utat és a hat hónapra, egymillió forintot nyer. A győztes feladata lesz, hogy mindent kipróbálva tesztelje és véleményezze az utakat a világ legszebb tájain, és az élményeiről folyamatosan beszámoljon videóblog és internetes napló formájában. Jelentkezni 2011. január 9-ig a www.alegjobballas.hu weboldalon lehet.

 

A játék háromfordulós, a beérkezett bemutatkozó videók közül az utazási iroda munkatársai juttatják a legjobb százat a második körbe, ahol elkezdődhet a rajongók gyűjtése. A második körben már a weboldalon és a Facebookon szavazók döntik el, ki jut majd a tízes döntőbe, így előnyben lesznek azok, akinek kiterjedt ismeretségi körük van, vagy gyorsan képesek maguk mellé szavazótábort gyűjteni. A döntőre Budapesten kerül majd sor márciusban, izgalmas és játékos vetélkedő formájában.

A szervezők nem támasztottak különleges feltételeket a jelentkezésnél, így minden magyarul és valamelyest angolul beszélő, utazni vágyó felnőtt korú jelentkezését várják. A jövőbeni nyertesnek havonta két hétre kell majd szabaddá tennie magát, hogy első kézből mutassa be a világ néhány csodáját, így munkakeresők és akár, a munkaadó függvényében, állásban levők is jelentkezhetnek. A nyeremény hat csodálatos luxusút és egymillió forint.

Sokan emlékeznek talán, hogy az ausztrál idegenforgalmi bizottság 2009-ben „A világ legjobb állása” címmel egy álommunkát hirdetett meg, és azóta is számos hasonló kampány indult a világ minden táján.  Nem véletlen a mostani „A Világ Második Legjobb Állása” elnevezés sem – nem titok, hogy habár a két kampány koncepciójában és lépéseiben különbözik, van kapcsolat köztük. A szervezők megkeresték a tavalyi kampány megbízóit, akik üdvözölték, támogatásukról biztosították a magyar kezdeményezést, és sok sikert kívánnak minden jelentkezőnek, és rengeteg örömöt a leendő szerencsés nyertesnek.

Ben Southall az ausztráliai játék győztese elképesztő kalandként élte meg a „munkát”: „2009 júliusában egy új és óriási kaland kezdődött számomra. Fantasztikus élmény volt egy olyan emlékezetes versenyben részt venni, mint „A világ legjobb állása”.  Általában olyan dolgokkal foglalkozom, melyeket egyesek kalandosnak vagy akár őrültnek is tarthatnak, de én mindig is úgy próbáltam élni, hogy a lehető legjobban kihasználjam azt az időt, amit a Föld nevű bolygón töltök”

További információ: www.alegjobballas.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.