Így született meg a hazánkban magyar nyelven is megjelent „nobu” című, gyönyörűen kivitelezett, a csúcsgasztronómiának hódoló szakmai és nagyközönség számára egy nyilvánvalóan alapkönyv. Ahol a könyv alcíme meghatározó: „A leghíresebb japán étterem fogásai európai alapanyagokból”, azaz kizárólag olyan receptek sorakoznak egymás után, amelyeknek alapanyagai Európában beszerezhetők. Nemcsak szusi hegyek készíthetők persze Nobu mester és Mark ötletei alapján, hanem fürjből, homárból, vagy sertésszűzből, bárányból és őzgerincből készült fogások. Sőt, az is eltanulható, hogy a Magyarországon is nagy sikerrel éttermet üzemeltető Nobu hogy készíti ma a pizzát vagy a paellát. E könyv segítségével tehát lehet kísérletezni bátran, sőt, ha sikerül valamit létrehozni a receptek alapján a konyhán, akár azzal is hirdethető: ezt Nobu mestertől tanultam!