Michelin-csillagos kisteherautókból kínálják a bioebédet Párizsban

Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni.

"Mi séfek eddig nem törődünk eleget a mindennapi étkezéssel, az elérhető, gyors utcai ételekkel. Hagytuk, hogy a szendvicsek, a pizzák, a hamburgerek foglalják el a helyet" - hangsúlyozta a két, 3 csillagos Michelin-étteremet működtető 63 éves sztárséf, aki az amerikai mintára Franciaországban is egyre népszerűbb snackmobilokat minőségi egészséges ételekkel szeretné megtölteni.

A kizárólag ebédidőben kínált többfogásos ételek árusításához Gilles Terzakou, a munkahelyi étkeztetést biztosító MRS vállalkozás elnöke személyében azonnal partnerre talált Marc Veyrat. "Az MRS séfjei eljöttek hozzám gyakorlatra, az Alpokba" - mondta a séf.

Az MRS kisteherautói csütörtöktől kizárólag Franciaországban termelt bio termékekből összeállított ételeket kínálnak. "A régió gazdáival dolgozunk együtt, azt szeretnénk, ha a párizsiak csak helyi dolgokat ennének" - hívta fel a figyelmet Veyrat, aki "ízes, természetes és élvezetes gasztronómiát" ígér.

Borjúragu és tőkehal

A séf mintegy harminc különböző menüt állított össze hagyományos francia receptek alapján. Csütörtökön előételnek lágy tojás grenadine öntettel salátán és borjúragu szerepel az étlapon, de választható tökleves és tőkehal hagymakarikákkal is.

Az ételeket az adott napon egy Párizs közeli helyen készítik el, és melegen tartott üvegekben árusítják. Gilles Terzakou szerint a kisteherautókban nem lehet megfőzni ezeket az ételeket, ahogy az a hamburgert vagy hotdogot kínáló snackmobilok esetében történik.

Csütörtökön három kisteherautó indul útjára Párizsban, amelyek elsősorban az üzleti negyedekben fognak körözni, és ebédidőben szolgálnak menüvel az ott dolgozóknak. A menüket előre kell megrendelni a vállalkozás honlapján (www.mesbocaux.fr), ahol bankkártyával vagy étkezési utalvánnyal lehet fizetni. A kétfogásos menü 11 euróba (3.400 forintba) kerül, de 13,50 euróért (4.100 forintért) háromfogásos menü is rendelhető.

A tervek szerint egyre több ilyen kisteherautó fog feltűnni Párizs utcáin, és jövőre már a vidéki városokban is megrendelhető lesz a Michelin-csillagos gyorsétel.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.