Az Albapark étterem konyhatechnológiai terveit Szakály Antal és Szakály Attila, az egykori Fehérvár bisztró vezetői készítették több mint két évtizedes szakmai tapasztalataik, illetve nyugat-európai minták alapján. Az étteremvezetők a Napi Turizmusnak elmondták: olyan vendéglátóhelyet kívántak létrehozni, amely egyaránt vonzó lehet a balatoni sztrádán utazók, a közeli Alba Ipari Parkban dolgozók, illetve a székesfehérváriak számára.
A Fehérvár bisztróhoz hasonlóan az Albapark is önkiszolgáló étterem, de a nagyobb, közel 1600 négyzetméteres alapterületnek köszönhetően jóval tágasabb a korábbinál. A teljes választék áttekinthető, a vendégek külön-külön pultoknál válogathatnak a levesek, készételek, saláták, desszertek és az italok közül. A grillpultnál a vendég által kiválasztott pácolt hús kerül Magyarországon újdonságnak számító indukciós sütőlapra. Az autópálya-éttermek esetében megszokott módon az Albapark is korán, reggel fél hétkor nyit, így azok sem maradnak éhesen, akik reggelizni szeretnének. A helyben készített péksütemények mellett reggeli tojásételeket, illetve szűk melegétel-választékot is kínálnak a nagy látványkonyha féltizenkettes nyitásáig.
A beruházáshoz szükséges tőkét az üzemeltető cég saját forrásból, illetve az MFB Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram keretében, az MKB Bank jóvoltából finanszírozta. A konyhai gépek, eszközök beszerzéséhez az Európai Unió gazdaságfejlesztési operatív programja biztosított húszmillió forint vissza nem térítendő támogatást.
'