"Légli Ottó neve és a léglies könnyedség, friss gyümölcsösség már régóta elválaszthatatlanul összefonódtak. És Ottó soha nem lett hűtlen ehhez a címhez: évről évre sorra tette asztalunkra jó ivású, friss és gyümölcsös borait. Az ezredfordulón aztán tudatos koncepció alapján új telepítésekbe kezdett, amelyekkel egy gyakorlott esküvőszervezőt megszégyenítő alapossággal boronált össze fajtákat és dűlőket. Így lépett frigyre az azóta már etalonná vált Landord-dűlő a chardonnay-val, a szőlősgyöröki Banyászó-dűlő az olasz rizlinggel, a szőlőskislaki János-hegy a sauvignon blanc-nal és végül a gyugyi Gesztenyés-dűlő a rajnai rizlinggel. S ahogy ezek a területek lassan termőre fordultak, a borszerető nagyérdemű előbb gyanította, a nehezen indult, végül mégis emlékezetessé kerekedett 2006-os évben pedig már örömteli tényként konstatálta: a léglies könnyedség mellett eljött a léglies komolyságok, a komplex, testes és egyértelműen a prémium kategória felé orientálódó borok ideje is. Dűlőszelekció, a fajtának mint eszköznek a továbbfejlesztése, a terroir megismerése és megmutatása a borokban - ezek azok az irányok, amelyek Légli Ottó és e négy fajta közös útját meghatározzák." - írja a 2010 Év bortermelője címmel kitüntetett borászról a Bortársaság honlapja.
Léglit 2010 áprilisában a Vinum Praemium alapítvány kuratóriuma által összeállított, a hazai borszakma 50 kiválóságát tartalmazó lista szereplői maguk közül választották meg 2010-re a Borászok Borászának. (forrás: Bortársaság, foto: BorHírlap)